Lär dig mer om Fredriksdal museer och trädgårdar

PS
Paul Svensson

Visste du att området på Fredriksdal museer och trädgårdar är hela 36 hektar stort? Eller att Gisela Trapp skänkte platsen till Helsingborgs stad 1918 under förutsättningarna att staden skulle anlägga ett friluftsmuseum och en botanisk trädgård? Om Helsingborgs lantliga idyll finns det mycket intressant att lära och i appen Guide Helsingborg kan du njuta av Fredriksdal runt – en digital rundvandring med 17 lyssnarstationer på Fredriksdal museer och trädgårdar.

Ta dig upp till Fredriksdal museer och trädgårdar i sommar. Fredriksdal runt fungerar bra oavsett tid på året, men det är under sommaren som friluftsmuseet är som vackrast. Träden är som grönast, fåglarna bjuder på dagliga kvitterkonserter, du hittar blommor och fjärilar i alla möjliga olika färger och i sommarhagarna leker och mumsar både kor och hästar på det saftiga gräset.

Med appen Guide Helsingborg (som du laddar ner gratis till din mobil) kan du njuta av en interaktiv vandring med 17 lyssnarstationer utspridda över området. Lär dig mer om historien bakom Fredriksdal museer och trädgårdar samtidigt som du själv är på plats och upplever byggnaderna, de sällsynta skånska växterna och den gröna historien. Rundvandringen tar dig med till några av de mest populära platserna på området, som herrgården, odlingarna, stallet och gatorna och gränderna i stadskvarteret. Turen tar du i din egen takt, här finns ingen anledning att stressa. Koppla av och ha det skönt i naturen och på en plats med hjärtat lika mycket i det förflutna som i morgondagen.

Guide Helsingborg hämtar du kostnadsfritt till din mobil och appen fungerar lika bra till iOS (App Store) som till Android (Google Play). Installera Guide Helsingborg och leta sedan upp Fredriksdal runt. Men än så behöver du inte göra för att komma igång med rundturen. Du kan lyssna på turen vart du än befinner dig, men det är förstås på Fredriksdal museer och trädgårdar som den verkligen kommer till sin rätt. Det är när du står där framför den vackra herrgården eller under de väldiga trädkronorna, tittar på de gamla lantraserna eller befinner dig i Hedströms diversehandel som berättelsen kommer till liv på riktigt. Det är då du förstår hur viktigt Fredriksdals arbete verkligen är både för oss som för kommande generationer.

Fram till och med 31 augusti är entréavgiften till Fredriksdal museer och trädgårdar 100 kronor. Har du kulturkortet är det alltid fri entré, vilket också gäller för barn och unga till och med 18 år (upp till 16 år endast i vuxens sällskap).

Vad: Fredriksdal runt i mobilen
När: Året om
Var: Din mobil (upplevs bäst på plats på Fredriksdal museer och trädgårdar)
Pris: 100 kronor, fri entré med kulturkortet och för barn till och med 18 år

Lämna en kommentar