Låt kulturen visa vägen under H22 City Expo

PS
Paul Svensson

Kulturen har i alla tider varit en vägvisare, en stöttepelare och en viktig röst i samhället. Under stadsmässan H22 City Expo kan du ta del av framtidens kultur genom fler än 150 programpunkter i 35 fullspäckade dagar. Mellan 30 maj och 3 juli fylls Helsingborg med nyskapande och minnesvärda kulturupplevelser för alla åldrar, smaker och sinnen.

Under H22 City Expo kommer du förhoppningsvis att stöta på budskapet Låt kulturen visa vägen. Detta budskap är framtaget för att du ska kunna se och följa kulturen under Helsingborgs stora stadsfest i sommar. Vi kommer inte att kunna täcka eller lyfta alla programpunkter som arrangeras på temat kultur. Det finns helt enkelt för många att hinna med. Däremot har vi plockat ut sju olika som vi tycker lyfter kulturen på ett bra sätt och som både visar upp  innovation och framåtanda på samma gång.

Från musik och cityodling till invaderande utomjordingar
I dessa särskilt utvalda sju finns det något för alla. Vi tittar bland annat närmare på utställningen Barnens H22, där Helsingborgs yngsta invånare tar plats med sina visioner, tankar och idéer om framtidens Helsingborg. Och på tal om framtiden gör vi även ett nedslag i den populära podden P3 Dystopia, som kommer till Helsingborgs stadsbibliotek och berättar mer om vad som kan vänta i framtiden. Här blir det allt från invaderande utomjordingar till organiserad brottslighet … och även ett par ljusglimtar i den dystopiska framtiden. Vi kommer att ta oss till Oceanhamnen för att ta reda på hur ett vetefält hamnade ute på en pir mitt i staden. Det blir också teater där en artificiell intelligens spelar huvudrollen. Hur är det ens möjligt?

Kulturupplevelser för alla
Håll utkik här på kulturkortet.se för kommande artiklar på temat Låt kulturen visa vägen. Vi inleder med det spännande innovationsprojektet Be My Body, där du kan uppleva och interagera med aktiviteter utan att ens vara på plats. Under den kommande veckan kommer vi att ge lite mer kärlek åt följande sex programpunkter:

Barnens H22
Barn- och ungafestivalen
Be My Body
Framåtblick med P3 Dystopia
Från ax till limpa
Sh4dow – teater med AI

Låt kulturen visa vägen under H22 City Expo i sommar. På h22cityexpo.se hittar du mer information om alla 154 programpunkter. Ta del av kulturen i sociala medier via #h22kultur och #h22culture.

Lämna en kommentar