Lina Wolff till Stadsbiblioteket

TE
Tommy Esbjörnsson

22 mars 14.00–15.00
Helsingborgs stadsbibliotek, Café Birger
Fri entré

2016 tilldelades Lina Wolff Augustpriset och Svenska dagbladets litteraturpris för sin roman De polyglotta älskarna. Senaste boksläppet kom 2019 med romanen Köttets tid.

Lina Wolff beskrivs som en egen art i den svenska samtidslitteraturen. Hennes författarskap rör sig ofta utanför landets gränser bland annat i Italien eller Spanien. Lina är uppvuxen i Skåne men har spenderat stora delar av sitt liv i södra Europa, vilket betytt mycket för hennes skrivande.

Debuten kom 2009 med novellsamlingen Många människor dör som du. Med romanen Bret Easton Ellis och de andra hundarna (2012) fick Lina tidningen Vi:s litteraturpris. Boken rönte även framgångar i sin engelska översättning. Den tredje boken, De polyglotta älskarna (2016), vann bland annat Svenska Dagbladets litteraturpris och Augustpriset för bästa skönlitterära bok.

Lina Wolffs senaste bok, Köttets tid, är en roman om kropp och ande. Om människans behov av andlighet, men där personerna befinner sig i en verklighet långt därifrån. Det är en berättelse om en författare som med dramatiska steg går från en inspirationsresa till oväntade möten och som fattar ett ödesdigert beslut som påverkar hennes eget inre. Köttets tid är en bok för den som är svag kärlek, relationer och komplexa könskamper.

Foto: Gustav Bergman

Lämna en kommentar