Lisa Miskovsky till Dunkers kulturhus

Fideli Österström

Lisa Miskovsky, västerbottens stjärna som aldrig tycks sluta att lysa upp den svenska musikhimlen kommer återigen till Helsingborg för att spela på Dunkers kulturhus. Fredagen 3 april intar hon konsertsalen och denna gång är det med musik från hennes senaste album som släpptes under hösten 2019. Du med kulturkort får givetvis finfin rabatt när du köper din konsertbiljett.

Med fler än 200 000 sålda album, två grammisar och lika många rockbjörnar som ena handens fingrar kan man säga att Lisa Miskovsky är en av Sveriges mest etablerade artister och låtskrivare. Den gamla snowboardåkaren slutar aldrig att producera och 2019 släppte hon det nya albumet med titeln Bottenviken. Albumet har beskrivits som en kompetent myspop-platta som även rymmer en hel del djupare bottnar av musiktidningen Gaffa och vi kan inte annat än att hålla med. Och som grädde på moset kan vi även tala om att skivomslaget är fantastiskt fint, kanske det finaste hittills, som en tavla man vill sätta upp hemma. Googla upp det om du råkat missa det.

Lisa är känd för att hennes låttexter ofta knyter an till hennes västerbottniska ursprung där naturen är en stor del av innehållet. Det senaste albumet, Bottenviken, innehåller en del referenser som kan kopplas till Lisas bakgrund, inte minst genom titeln. Artisten har själv sagt att det är någonting hon aldrig kommer ifrån, att naturen med skog och hav och allt däremellan är väldigt mäktigt.

Vi hoppas att du som redan sett Lisa på scenen i kulturhuset tidigare kommer åter 3 april och du som ännu inte haft förmånen att se henne, gör det. Vi lovar att hon kommer att bjuda på ett nummer du sent ska glömma.

Vad: Lisa Miskovsky
När: 3 april klockan 19.00
Var: Konsertsalen, Dunkers kulturhus
Pris: 295 kronor med Kulturkortet, ordinarie entrépris 395 kronor

Lämna en kommentar