Livemusik i centrala Helsingborg

PS
Paul Svensson
Pop

Pop Up City är namnet på ett nytt koncept där unga musiker bjuder på fri livemusik i centrala Helsingborg. Vid två tillfällen i vår och ett i sommar tar de plats i tomma butikslokaler i city mellan klockan 11.00–14.00 för att spela. Med projektet vill Helsingborgs stad starta en diskussion om kulturens roll för att skapa ett attraktivt centrum i staden.

Exakta spelningsplatser meddelas inte i förväg då man istället vill att det ska bli en oväntad upplevelse för stadskärnans besökare. Man vill helt enkelt överraska med något oväntat som ska fylla city med liv, konst och musik. Däremot är datumen och spelningsområdena inte någon hemlighet och inte heller vilka band som kommer att stå för musiken.

Lördag 27 april rockar The Demtones loss någonstans i gamla stan. Bandet har tidigare agerat förband till bland annat Backyard Babies och Hardcore Superstar.
Månaden senare är det dags för en ny pop-up-konsert när Mojo Pino gästar Söder 25 maj. Mojo Pino spelar musik som låter som det gjorde på 1990-talet. Här varvas sköna melodier med tunga riff.
Självklart blir det även lite svenskt när Linus polare avrundar årets Pop Up City någonstans i Helsingborg. Varken plats eller område är bestämt men datumet 15 juni är i alla fall klart.
Samtliga spelningar pågår mellan klockan 11.00–14.00.

Pop Up City är ett samarbete mellan HBG City, Skånsk Live, The Tivoli, Helsingborgs stad och Studiefrämjandet med stöd av Region Skåne. På hbgcity.se kan du läsa mer om konceptet.

Vad: livemusik i centrala Helsingborg
När: 27 april, 25 maj och 15 juni
Var: centrala Helsingborg
Pris: fri entré