Lyckliga vinnare går snart bärsärk!

HW
Henrik Wilhelmsson

Den 22:a juli går sommarens mest actionpackade tävling av stapeln. I samband med årets Berzerk har vi låtit fyra lyckliga kulturtanter vinna varsin fribiljett.

1710 var ett händelserikt år i Helsingborg. Skotten från Ringstorp ekar ännu i historiens vingslag. Och det är just året då Helsingborg en gång för alla blev svenskt, som står som tema i årets upplaga av hinderloppet Berzerk. Under 8 kilometer ska deltagarna kämpa sig igenom hinder, lera, vatten, soldaternas musköter och inte minst de krigare som går hårt in i närkamperna. Inför årets lopp har vi här på Kulturkortets sida haft en tävling där fyra åtråvärda friplåtar stod på spel. En av de lyckliga vinnarna är Mia Björkman, som vi fick oss en pratstund med. Hej, Mia! Du är en av våra fyra vinnare. Blir årets Berzerk-lopp ditt första, eller var du med i fjol? – Nej jag var inte med i fjol, så det blir första gången för mig i år. Vad fick dig att anmäla dig till årets upplaga? – Framför allt därför att det verkar vara jätteskoj. Det är ett annorlunda lopp som kommer att bli en riktig utmaning. Förra året gick jag förbi tävlingen och såg dem uppe i Pålsjö skog, jag tyckte att – Wow! Det såg häftigt och roligt ut. Vad har du för målsättning med ditt deltagande? – Att klara mig igenom banan och ha kul. Så här på förhand, vilken tror du blir den största utmaningen? – De hinder där man använder mycket armar, kommer att bli extra tuffa. Jag har en lagom konditionsnivå så löpningen i sig kommer nog inte att bli något större problem. Men just armstyrkan är inte fullt så stark. Hur har du tränat och laddat inför årets Berzerk?  – Nej jag har faktiskt inte tränat på något extra. Det var nu nyligen som jag bestämde mig för att vara med. Så jag har inte förberett mig något särskilt, utan tränat på som vanligt med styrketräning och löpning ett par gånger i veckan. Vad tycker du om hela temat och upplägget för tävlingen? – Superroligt! Det är häftigt och spännande att arrangörerna använder de här historiska miljöerna och platserna i Helsingborg.

Så, vilka vann och vad var det rätta svaret då? Jo, Kärnan är 35 m högt och har 146 trappor upp till den publika delen av toppen. Vi som vann heter: Dan Svenhall, Mia Björkman, Maria Lundberg och Hanna Bergström. Stort grattis ni fyra! 

Läs mer om loppet på Berzerks hemsida.