Lyriske Stykken på Helsingborgs konserthus

EB
Elin Blomfeldt
helsingborgs symfoniorkester

Den norska kompositören Edvard Grieg ska ha skrivit en del verk under sin karriär. Nu ska 66 av dessa verk framföras i ny tappning på Helsingborgs konserthus via kompositören Ørjan Matre. Med Kulturkortet får du fin rabatt på biljettpriset.

Kompositören Ørjan Matre har skapat ett helt nytt orkesterverk av Edvard Griegs originalverk. Verket heter Lyriske Stykken och uppmärksammades stort 2020 när det blev nominerad till Nordiska rådets kulturpris. Tidigare har det spelats på flera högaktade konserthus runt om i världen och nu kommer det alltså till ett konserthus i Sverige för första gången.

I konserten medverkar också konsertpianisten Christian Ihle Hadland, internationellt hyllad och tidigare BBC New Generation Artist, samt den finska dirigenten Emilia Hovland, som nu dirigerar Helsingborgs symfoniorkester för tredje gången.

Vårt råd är att du tar dig till Helsingborgs konserthus på lördag för att avnjuta de ljuva tonerna av Lyriske Stykken tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester med konsertmästare Dan Almgren i spetsen. Ordinarie pris för biljetten är 345 kronor. Med Kulturkortet betalar du 295 kronor. Biljetter hittar du på konserthusets webbplats.

Vad: Nordisk pianobriljans
När: 2 mars 15.00–16.00
Var: Helsingborgs konserthus
Entré: ordinarie pris är 345 kronor, med Kulturkortet 295 kronor