Lyssna på inspirerande samtal

Fideli Österström

Årets samtalsserie på Dunkers kulturhus har hittills bjudit på både Michael Segerström och Anne Swärd. Framöver har vi Katarina Wennstam och Jonas Hassen Khemiri att se fram emot. De är båda prisbelönta författare, före detta sommarpratare och snart har de ännu en gemensam nämnare, nämligen att samtala i Helsingborgs stora vita kulturhus hösten 2019.

Samtal på Dunkers är ett mycket uppskattat koncept vilket betyder att trycket på biljetterna är stort. Så passa på att köp dina biljetter med din alldeles förträffligt förmånliga Kulturkortsrabatt innan dem är slut.

28 november klockan 18.00
Katarina Wennstam, författare, föreläsare och debattör brinner för ämnen som övergrepp och våldtäkt mot kvinnor. Under sommaren 2018 bjöd hon på ett Sommar i P1 som fick hela Sverige att stanna upp genom citatet ”…en kvinna som vill ligger inte still”. Bara ett år efter det uppmärksammade och hyllade sommarpratet blev hon 2019 tilldelad FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter för sitt engagemang som har ”avgörande betydelse för den svenska samhällsdebatten om flickors och kvinnors rättigheter på 2000-talet”. Katarina är med andra ord en kvinna med krut i som ständigt utmanar rådande samhällsnormer i strävan efter en bättre och mer jämställd samtid och framtid.

30 november klockan 14.00
Jonas Hassen Khemiri, författare och dramatiker är det sista samtalet i serien Samtal på Dunkers i höst. Han har gett ut fem böcker varav Allt jag inte minns tilldelades Augustpriset 2015. Boken har dessutom blivit hyllad miniserie på SVT. Vidare har Jonas skrivit pjäser för Göteborgs stadsteater, Dramaten, Stockholms stadsteater och Malmö Stadsteater.  Han är dessutom den första svenska författaren som fått en novell publicerad i The New Yorker. Missa inte detta.

Vad: Samtal på Dunkers
Entré: 170 kronor med Kulturkortet, 230 kronor ordinarie

 

Lämna en kommentar