Macbeth i slips på stadsteatern

PS
Paul Svensson

Den hör till en av de stora klassikerna. Men i den här tappningen har du aldrig tidigare sett William Shakespeares Macbeth. Helsingborgs stadsteater spelar just nu en modern Macbeth där medeltidens bestyr har bytts ut mot silkesslipsar, kontorslandskap och modernt kontorsspråk.

Glöm bort nästan allt du vet om den klassiska pjäsen. När Helsingborgs stadsteater satte tänderna i Shakespeares Macbeth vred man fram klockan ett par århundraden. Borta är krigsfälten och gamla Europa med allt vad det innebär. I den här versionen har slottsbyggnaderna och de gamla herrarna bytts ut mot moderna kontorslandskap och Macbeth själv är en ung streber som gör allt för att nå toppen. Inte helt olik sin föregångare med andra ord, bara något mer lättillgänglig för dagens publik.

I Macbeth – making a murderer tar man även vara på våldet och döden från originalet. Fast utan allt det röda blodet, förstås. Det blir snarare som en symbol för hur man med vassa armbågar tar sig framåt i sin egen karriär. Vilket inte minst gestaltas av Lady Macbeth, som i den här versionen tagit sig an rollen som någon form av karriärscoach för pjäsens hjälte. I den här versionen av Macbeth sätts människans värde och värderingar på prov med modern twist.

Med Kulturkortet kan du köpa en vuxenbiljett för endast 210 kronor, ordinarie pris 280 kronor. Biljetter för barn upp till och med 18 år kostar alltid 85 kronor på Helsingborgs stadsteater. Biljetter köper du smidigast online via Helsingborg Arena & Scen eller på plats på stadsteatern i biljettkassan.

Macbeth – making a murderer spelas till och med 11 januari 2020. Trycket på biljetterna har varit stort under hösten och Helsingborgs stadsteater har utökat antalet föreställningar i vinter. Håll koll på helsingborgsstadsteater.se för att se vilka datum det finns lediga platser.

Vad: Macbeth – making a murderer
När: Spelas till och med 11 januari
Var: Helsingborgs stadsteater
Pris: Vuxen 210 kronor med Kulturkortet, ordinarie pris 280 kronor, barn och unga upp till 18 år 85 kronor.

Lämna en kommentar