Magiskt kul på bibblan

TE
Tommy Esbjörnsson

Helsingborgs biblioteks Lördagskul får besök av rymdfigurer, Alfons, en VA-ingenjör som kan en del om kiss och bajs och Nasse, han som hittar en stol. Och så gör man besök på förskolan Fisken.
På områdesbiblioteken blir det en turné med föreställningen Svampen, där Matilda öppnar en magisk teaterlåda.

Lördagskul 14.00 i Kulan på Helsingborgs stadsbibliotek

4 mars
Planeten med Lilla Vilda teatern
Två nyfikna rymdfigurer hamnar på planeten Jorden och upptäcker fantastiska platser och det otroliga ekosystemet där allt hänger ihop. Här träffar de på några djur och märker att många träd huggs ner och att vattnet och luften håller på att förgiftas. Rymdfigurerna försöker påminna om att ta hand om varandra, vara rädda om den fina planeten och får själva en efterlängtad överraskning när de ska åka hem.
Planeten är en rolig, musikalisk och aktuell föreställning. Med fantasi, humor och allvar framförs en kärleksfull historia om klimatet och social hållbarhet. (3-8 år)

11 mars
Listigt Alfons Åberg med Sagofen Isadora
Alfons är hos farmor och hälsar på. Där finns också storkusinerna, men de tycker att Alfons är för liten för att vara med dem. I köket finns en kakburk som Alfons tar kaka efter kaka ur – hur ska det gå när storkusinerna upptäcker att det inte finns några kakor kvar åt dem? (3-5 år)

18 mars
Min, bara min! med Sagovisa
Förskolan Fisken har leksaksdag. Alla barnen får ta med sig en egen leksak och visa varandra. Saga är så stolt när hon äntligen får visa sin. Men plötsligt börjar de andra leka med hennes leksak! Vad händer då? (1-4 år)

25 mars
Vattnets väg med Ellen Hall
Vart tar kisset och bajset vägen när man spolat? Och hur blir det rent vatten i kranen? VA-ingenjör och barnboksförfattaren Ellen Hall berättar om hur vattnet färdas genom staden. Ellen visar bilder ur debutboken, Vega upptäcker – vatten och avlopp, och förklarar pedagogisk vad som händer med vattnet på de olika platserna. Dessutom får publiken hjälpa till att lösa kluriga uppdrag och prova på hur det är att jobba som ingenjör. Vi kommer bland annat göra en ritning och designa ett rörsystem, bestämma vad som är ok att spola ner i toaletten, undersöka vattenprover och mycket, mycket mer. (3-9 år)

1 april
Nasse hittar en stol med Teater Trampolin
Björnen Nasse ser något han aldrig har sett förut. En stol! Men vad är en stol? Vad ska man med en sådan till? Vi undersöker tillsammans med publiken vad stolen är för något och hur man kan och ska göra med den. (3-6 år)

Biljetterna till Lördagskul är gratis och hämtas tidigast två veckor innan föreställningen.

På områdesbiblioteken:
Svampen med Lilla vilda teatern

Matilda öppnar en teaterlåda och ut strömmar en hel sagovärld. Tillsammans med publiken ger hon sig ut på upptäcktsfärd och hittar en jättestor, magisk svamp. Matilda har väldigt kul med sin nya svamp, ända tills det dyker upp någon som verkar ha varit där först.
Svampen är en rolig och fantasifull musikteaterföreställning för små barn. Den handlar om upptäckarglädje, om vad som är mitt, ditt och att det kan bli kul om vi delar på det som finns. (1–4 år)

22 februari 9.15 och 10.15 Elinebergs bibliotek
2 mars 9.15 och 10.15 Idé A Drottninghög
11 mars 9.30 och 10.45 Råå bibliotek
15 mars 9.15 och 10.15 Ringstorps bibliotek
16 mars 9.15 och 10.15 Påarps bibliotek
22 mars 9.00 och 10.00 Laröds bibliotek
3 april 9.15 och 10.15 Rosengårdens bibliotek
5 april 9.00 och 10.00 Ödåkra bibliotek
12 april 9.15 och 10.15 Rydebäcks bibliotek

Biljettinformation
Stadsbiblioteket: Fri entré men biljett krävs och hämtas i receptionen på stadsbiblioteket, tidigast två veckor innan föreställningen.
Områdesbiblioteken(förutom på Råå bibliotek): 30 kronor per barn och biljetterna hämtas på respektive bibliotek.
Råå bibliotek: Fri entré men biljett krävs. Biljetter hämtas på biblioteket på Råå.