Många nya premiärer på Röda Kvarn i augusti

PS
Paul Svensson

Sommar och sol men när kvällen kommer är det gott att njuta av popcorn och film i en skön biosalongstol. I augusti är det sista chansen att spana in årets sommarfilmer på Röda Kvarn. Helsingborgs äldsta biograf avrundar biosommaren med medeltida äventyr, musik, drama och en modern tappning av den klassiska sagan om Pinocchio.

Det händer en hel del på bioduken på Röda Kvarn i augusti. Totalt har fem nya filmer premiär och man blandar friskt med olika genrer. För de yngre biobesökarna lockar förmodligen Spirit: Vild och fri mest. Det här är fortsättningen på Dreamworks hyllade hästfilm från 2002. Och till premiären av den nya filmen 11 augusti bjuder biografen dessutom alla barn på popcorn.

Hör du till den något äldre biopubliken kommer det flera storfilmer i augusti. Helgen 14-15 augusti är det premiär för äventyrsfilmen The Green Knight och musikfilmen Respect. Den förstnämnda filmen bygger på den klassiska Kung Arthur-legenden och i Respect får du möjligheten att njuta av Oscarsbelönade Jennifer Hudson i huvudrollen som Aretha Franklin.
Ännu en Oscarsbelönad skådespelare som besöker bioduken i augusti är Anthony Hopkins. Lördag 21 augusti kan vi se honom briljera i det omskakande dramat The Father.
Veckan senare, 28 augusti, blir det premiär för den efterlängtade filmen om Pinocchio. Det här är den italienska versionen och visas på originalspråk med svensk text. Följ med den lille pojken i trä som trollbundit flera generationer och upptäck ett äventyr med magiska varelser. Filmen är från sju år.

I augusti visas också det gripande dramat Herself, som handlar om en ensamstående mamma som flyr från sin våldsamma man tillsammans med sina barn.
Summer of 85 är ett franskt drama med romantisk touch. Här får biopubliken utforska vänskapen och en blommande romans mellan två unga killar vars känslor går från sommarflört till farlig besatthet.
Och på tal om att leva farligt visas också The Courier i augusti. I den här spännande thriller ser vi Benedict Cumberbatch i huvudrollen som affärsmannen Grenville Wynnes. Grenvilles vardag vänds upp och ner när han oväntat blir anlitad som kurir av brittiska underrättelsetjänsten och CIA. The Courier är baserad på verkliga händelser.
Ännu ett romantiskt drama som visas i augusti är Sista brevet från din älskade. Filmen handlar om en kvinna som är med om en olycka som får henne att tappa minnet. När hon vaknar upp igen kämpar hon med att hitta tillbaka till vem hon är. En dag hittar hon gåtfyllda kärleksbrev gömda i sitt hem. Kan breven hjälpa henne att till slut upptäcka sitt sanna jag?

Missa inte heller att se storfilmerna En runda till, Minari och Tove på Röda Kvarn i augusti. Med Kulturkortet och Kultursommarkortet har du 20 kronor rabatt på ordinarie biobiljett, tio kronor på barnbiljett och fem kronor på knattebio.

Röda kvarn har vidtagit en massa viktiga säkerhetsåtgärder för att ditt biobesök ska bli så tryggt som möjligt i sommar. Man tillåter 50 besökare per biosalong och åtta personer i sällskap bredvid varandra. Personalen fortsätter att utföra extra städning i lokalerna och kortterminalen hålls säker och ren. Det finns också handsprit i lokalerna. Röda kvarn ber även sina besökare att förköpa biljetter via webbplatsen för att minska den personliga kontakten med personalen samt för att undvika köbildning på plats. Besök gärna biorodakvarn.se för komplett filmutbud, tider och de senaste nyheterna från Helsingborgs äldsta biograf.

Vad: Månadens filmer
När: Augusti
Var: Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: Med Kulturkortet och Kultursommarkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris, tio kronor på barnfilmer och fem kronor på knattebio

Lämna en kommentar