Maria Jönsson läser Spyflugan Astrid

HW
Henrik Wilhelmsson

Alla har vi någon gång kommit i kontakt med en vanlig spyfluga, men aldrig en spyfluga som Astrid. Astrid är en skötsam och äventyrslysten spyfluga som ska upptäcka en helt ny värld på Konserthuset eller konstiga huset. Följ med när Maria Jönsson läser ur sin bok Spyflugan Astrid – Mitt i musiken. Nu öppnar vi lucka 11 tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus.

Du kan själv följa med i berättelsen genom att öppna pdf:en och bläddra till nästa uppslag eller läsa på nästa sida när du hör ett pling. Öppna filen här:  Spyflugan Inspelning 1.pdf

Bilderboken är en del av resultatet från ett samarbete mellan författaren Maria Jönsson, kompositören Ulrika Emanuelsson och Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus . Den andra delen är en musikalisk barnsaga. Sagan har premiär 30 november på Helsingborgs Konserthus.

Maria Jönsson är en Höganäs baserad författare och illustratör med förflutet på bland annat Helsingborgs Dagblad. Hon har skrivit flera omtyckta barnböcker och samarbetat med flera författare, då som illustratör. Bland annat har hon illustrerat Lotta Olssons böcker om hunden Morris.

Idag är det bara 12 dagar kvar till öppningen av Jul på Fredriksdal. Vi öppnar en ny lucka med smaskigt innehåll från kulturen varje dag.

Du hittar alla tidigare luckor här.