Maria Möller ger stjärnglans åt årets klassiska julkonsert

HW
Henrik Wilhelmsson

3 – 4 december kl 18:00 3 december kl 15 ges även en barnanpassad familjeversion.

Sångerskan och komikern Maria Möller är kittet som binder samman årets julkonsert på Helsingborgs Konserthus. Missa inte julens klassiska stämningshöjare!

När Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthuskören bjuder in till årets julkonsert i december är det med en ny inramning. Den här julen strör artisten och komikern Maria Möller stjärnglans över Konserthusets bänkrader.

–Det kommer att bli en bred repertoar. Det blir väldigt mycket bra musik av skilda slag. Den innehåller klassiskt förstås, andra välkända melodier och en del mindre kända verk. Julen är det gemensamma temat, säger Maria Möller som är både solist och konferencier under julkonserten.

Maria Möller har en röst som rör sig mellan många olika musikstilar och hon är lika känd för sin humor och för sina pricksäkra imitationer av både popstjärnor och operasångerskor.

–Musik och komik hänger alltid ihop för mig. En julkonsert ska innehålla mycket energi, värme, värdighet och förstås skön stämning. Jag kommer att väva ihop min humor, mina imitationer och mina reflektioner kring julen. Musiken är förstås i centrum och jag blir kittet som håller samman konserten.

För Maria Möller innebär veckorna före jul ofta en rolig och hektisk period full av arbete på scener runt om i landet. Men julafton firar hon helst mycket sparsmakat.

–Sedan många år väljer jag att fira väldigt lugnt. Det är jag, mannen och katten på landet. Vi drar på raggsockor, tänder brasan och äter förstås en massa god mat.

Men innan dess ska hon alltså med Helsingborgs Symfoniorkesters och Helsingborgs Konserthuskörs hjälp skänka julestämning till Konserthusets besökare.

Foto: Håkan Larsson