Mat på riktigt

Fideli Österström

Hållbar mat, odlande historia och nutida matexperiment. Det är ledorden för arrangemanget Mat på riktigt som anordnas 1 september på Fredriksdal museer och trädgårdar. En dag med fokus på mat, smakande och lärande.

Mat på riktigt väcker nyfikenheten inom dig. Lär dig pressa äppelmust, grädda surdegspizza med grönsaker och kryddor från trädgården, bli elev i rotfruktsskolan och gå på vandringar i kryddträdgården. Utbudet är brett och passar alla i familjen som är vetgiriga och vill lära sig mer om matlagning och råvaror.

Hos måltidspedagogen kan du få alla dina sinnen stimulerade genom provsmakning av kornbröd med goda tillbehör, gå på guidad vandring och lär dig mer om 40- och 60-talets kokkonst och matkultur i stadskvarteret. Som du hör finns det massor av aktiviteter som går i matens tecken och förutom detta har du hela området till ditt förfogande. Strosa i den engelska parken, besök herrgården eller varför inte djuren? Gå upp till möllan eller besök områdets utställningar, Fredriksdal museer och trädgårdar är en grön oas mitt i stan där möjligheterna är oändliga.

Vad: Mat på riktigt
När: 1 september
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Ordinarie entré 80 kronor. Fri entré med Kulturkortet och för unga upp till och med 18 år.

Lämna en kommentar