Matspecial på Fredriksdal i augusti och september

LL
Louise Lund

Nu är uteköket äntligen tillbaka på Fredriksdal museer och trädgårdar. Under sensommaren och skördetiden händer det mycket i köket. Som besökare får man chansen att testa vegetariska smakprov och laga vegetarisk och vegansk middag.

24 augusti, 8 och 14 september: Öppet utekök för gröna smakprov på Fredriksdal
I sommar och höst har uteköket öppet under flera tillfällen där besökare kan ta del av Fredriksdals gröna utekök och alla dess möjligheter. Fri entré med Kulturkortet, men smakproven kostar 20 kronor styck och då ingår även ett medföljande recept.

6 och 13 september: Smaka, dofta och kocka loss i Fredriksdals gröna utekök
Under två tillfällen i september hålls workshops i uteköket där man får lära sig mer om Fredriksdals grönsaker, kryddor och äpplen. Dessutom får man tillsammans med andra deltagare laga en vegetarisk och vegansk middag på stekhällar och muurikkor. Under kvällen blir det också provsmakning av äpplen från odlingarna. 100 kronor rabatt på biljettpriset för dig med Kulturkortet.

10 september: Kulturarvsdagen
På Kulturarvsdagen lagas det vegetariska och veganska smakprov av nyskördade råvaror från frukt- och köksträdgården. Fokus ligger på äpple och dessutom en hemlig säsongsgrönsak. Fri entré med Kulturkortet.

Läs mer om evenemangen på fredriksdal.se.

Vad: grön matlagning ute i det gröna
När: augusti och september
Var: uteköket på Fredriksdal museer och trädgårdar