Mian Lodalen pratar ut på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

Mian Lodalen är författaren som har blivit översatt till flera språk och journalisten och debattören med den vassa pennan. Hon har skrivit ett tjugotal romaner, barnböcker och faktaböcker. Och hon räds inte att säga vad hon tycker och tänker om saker och ting. Lördag 11 mars gästar hon Samtal på Dunkers och pratar ut om allt från kraften i det skrivna ordet till feminism och djurrättsfrågor. Med Kulturkortet får du fin rabatt på biljettpriset.

För vissa är namnet Mian Lodalen relativt okänt. För andra är hon debattören som vågar ta de där kniviga frågorna och som aldrig sticker under en enda stol med vad hon tycker. Hon är djupt engagerad i feminism, hbtq och djurrättsfrågor, vilket är teman i flera av hennes verk. Mian vann dessutom årets hederspris på QX-galan 2023.

Under 2020 utkom första delen i Mian Lodalens historiska romansvit. Det är verklighetsbaserade berättelser om samkönad kärlek i Stockholm under olika decennier av 1900-talet. Första delen heter Lisa och Lilly: en sann kärlekshistoria och bygger på verkliga personer. Den skildrar två unga arbeterskor under tidigt 1900-tal och deras sista månader i livet.
Andra delen i sviten heter Lesbiska ligan: en sann kriminalhistoria och utkom hösten 2021. Det är en roman om ett fall som chockerade sin samtid och som blev en riksnyhet 1943. Berättelsen är en passionshistoria, där fem kvinnor får schavottera i pressen med sitt kärleksliv.

Samtalsledare är Gunilla Lewerntz, som arbetar som verksamhetschef på Dunkers kulturhus. Ordinarie biljettpris är 230 kronor, med Kulturkortet betalar du endast 170 kronor för att höra mer om vad Mian Lodalen har att berätta om. Vi kan garantera att det kommer att vara värt varenda krona. Biljetter köper du antingen på plats på Dunkers kulturhus eller online via ticketmaster.se.

Vad: från feminism till djurrättsfrågor
När: 11 mars 14.00–15.00
Var: Dunkers kulturhus, Konsertsalen
Entré: ordinarie entré 230 kronor, 170 kronor med Kulturkortet