Mikaeli marknad på Fredriksdal

Söndagen 29 september öppnar Fredriksdal museer och trädgårdar upp grindarna till en plats full med säsongens grönsaker och frukter. En skördemarknad som erbjuder såväl äpplen som svamp och rotfrukter. Botanisera bland KRAV-certifierade produkter, njut av dofterna och köp med dig dina favoritgrönsaker till kvällens middag. Mikaeli marknad är en skördefest för hela familjen.

Mikaeli marknad visar upp och sammanfattar skördeåret som gått på Fredriksdal. Beroende på väder kan utfallet se olika ut, i år är det exempelvis ett helt fantastiskt svampår. Förutom Fredriksdals egen skörd kommer marknaden att vara fylld av både hantverk, delikatesser och tillfällen som erbjuder dig att fylla på din kunskapsbank inom diverse områden. Det kommer att bli en dag som tillfredsställer alla dina sinnen helt enkelt.

Du har väl inte missat att Fredriksdal är Sveriges första KRAV-certifierade friluftsmuseum och det innebär att alla varor du köper med dig från höstens mysigaste marknad är just KRAV-certifierade?  De varor som är från Fredriksdal själva vill säga. Utöver detta hittar man nykomlingar som rårakor från Restaurang Sikrot och tång som sägs vara framtidens mat bland klassiker som äggakaka, korv från Olympiagrillen och Johanna Jeppssons spettkaka. En nyhet för de mindre, som inte är ätbar, är halmlabyrinten byggd av nästan 500 stycken höbalar, Helsingborgs bibliotek kommer att vara på plats för att läsa sagor och barnen kommer även att kunna gräva fram stenar tillsammans med Geologiklubben i Helsingborg.

Ansvarig projektledare för arrangemanget på Fredriksdal Maria Axelsson säger ” Man får inte missa Åke truedsson i köksträdgården. Han är högaktuell och intressant med sin kunskap om bär, frukt och hälsa i fokus. Nytt på Mikaeli är vild tång från Bohuslän som presenteras och tillagas i olika former. Jag själv är supernyfiken på att provsmaka denna spännande framtidsmat.” Hon fortsätter med att berätta att Fredriksdal vill bli bättre på att erbjuda hållbara alternativ till deras besökare och hoppas att Fredriksdalslådan, en enkel men snygg låda i trä, blir uppskattad på marknaden som förvaring för inköp på plats och hemma.

Vad: Mikaeli marknad
När: 29 september
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: 120 kr, fri entré för dig med Kulturkortet och barn under 18 år

Lämna en kommentar