search error_outline

Mikaeli marknad på Fredriksdal

Kom och fira in hösten på Fredriksdal. Den 30:e september är det äntligen dags för Mikaeli marknad. Här kan du handla lokalproducerade läckerheter, lyssna på musik, hälsa på gårdens lantrasdjur, prova på hantverk eller bara strosa runt i den gröna oas som Fredriksdal faktiskt är. Allt detta endast ett stenkast från Helsingborg city. Välkommen till Mikaeli marknad!

Den sista söndagen i september förvandlas Fredriksdal till en blomstrande och livfull handelsplats. Den 30:e september öppnar man nämligen upp för Mikaeli marknad, ett återkommande arrangemang hos Fredriksdals museer och trädgårdar. Man firar således in hösten genom att bjuda in till en charmig och härlig gammaldags skördemarknad fylld med såväl hantverk och delikatesser som Fredriksdals egen köksträdgårdsskörd från året som gått för att bara nämna en del av det som erbjuds.

Vidare kommer man bl.a. att kunna botanisera bland veteranbrandbilar, åka häst och vagn, köpa skånsk äggakaka och besöka Lillarydsgården som dessutom erbjuder en vego-workshop. Andra verksamheter som kommer att vara på plats är exempelvis barberare, keramiker och borstbindare. Fredriksdal har således samlat regionens bästa inom mat, hantverk, historia och kultur. ”Det finns någonting för alla smaker och intressen. De som kommer kan enkelt och med stor glädje spendera hela dagen på Mikaeli marknad”, säger ansvarig projektledare Maria Axelsson på Fredriksdal.

När vi slutligen frågar Maria Axelsson vad Mikaeli marknad gör för Fredriksdal svarar hon att ”Mikaeli marknad visar upp och sammanfattar arbetsåret på Fredriksdal. Marknaden gör Fredriksdal tydligare och mer tillgänglig. Det är en dag då alla trivs och njuter lite extra av platsen. Jag har en förhoppning om att besökare som tar sig till Mikaeli marknad vill komma tillbaka, upptäcka mer och lära sig mer. Marknaden engagerar såväl besökare som utställare och andra som medverkar för att göra Mikaeli till den fantastiska folkfest den är”.

Förberedelserna har varit många för att slutresultatet ska bli en upplevelse som besökarna sent kommer att glömma. Mikaeli marknad har någonting för alla, stora som små. Passa därför på att besöka Fredriksdal den 30:e september och njut av 1900-talets enkla nöjen.

Vad: Mikaeli marknad
När: 30:e september
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: 100 kr, fri entré för dig med Kulturkortet och barn under 18 år

Lämna en kommentar

error_outline
error_outline
error_outline