Mikaeli marknad tillbaka på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

Årets stora höstfest är tillbaka på Fredriksdal museer och trädgårdar söndag 26 september. Då arrangerar man efterlängtad Mikaeli marknad med utställare, musik och aktiviteter. Det blir en heldag för hela familjen och med Kulturkortet har du förstås fri entré till festligheterna hela dagen.

Nyskördade grönsaker, saftiga äpplen, snittblommor och högklassiga hantverk. Ja, det är några av de varor som kommer att finnas till försäljning hos utställarna på Mikaeli marknad på Fredriksdal museer och trädgårdar i år. Det blir en marknad som det var förr och totalt kommer det att finnas runt 65 olika utställare på plats. Temat är som alltid höstskörden med fokus på det naturligt goda.

På Mikaeli marknad kan du titta och handla men även bli inspirerad av duktiga odlare, ölbryggare, pomologer, blomsterbönder och lokala mathantverkare. Och på tal om mat, i år finns allt från marknadsklassiker och skånsk matkultur till exotiska smaker från fjärran på plats. Låt näsan och din kurrande mage visa vägen till matbodarna där du bland annat hittar äggakaka, picklat och syrat, korv med bröd, grillspett och höstens nybakade äppelkaka.

I sann höstmarknadsmanér blir det också musik och underhållning. För musiken står Spelmansgården, som bjuder på klassisk folkmusik vid två tillfällen under dagen. Sköna toner och skojfriskt marknadsspektakel blir det också med familjen Carling och deras timmeslånga cirkusvarieté.

Marknadssöndagen är också sista chansen att njuta av tre av Fredriksdals stora utställningar, Blomsterbönder, Potatis – Räddare i nöden, orsak till exil och vår mest älskade knöl samt Äppeltider. Har du inte besökt dem än rekommenderar vi verkligen att ta dig en titt innan ridån går ner för säsongen. Blomsterbönder hittar du i Fredriksdals sköna fruktträdgård, utställningen om potatis finns i norra flygeln på herrgårdsplan och Äppeltider huserar i herrgårdens södra flygen samt ute bland äppelträden i fruktträdgården.

Det är något speciellt med Mikaeli marknad. Njut av den krispiga höstluften, skratta och umgås med familj och vänner eller strosa bara omkring planlöst på egen hand. Med Kulturkortet har du fri entré hela dagen, ordinarie entré är 100 kronor.
fredriksdal.se kan du spana in den kompletta listan över årets utställare samt programmet för marknadsscenen vid Popperondellen.

Vi vill gärna tipsa om att du som brukar förlänga ditt Kulturkort på Mikaeli marknad gärna gör detta innan marknaden i år. För att undvika köbildning kommer vi inte att finnas på plats vid entrén som tidigare år. Förläng eller köp Kulturkortet online via Helsingborgs kulturbutik eller till fots på Dunkers kulturhus och Fredriksdal museer och trädgårdar.

Vad: Skördemarknad från förr
När: Söndag 26 september 10.00–17.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Entré 100 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga upp till och med 18 år. Biljetter går också att förköpa online via Helsingborgs kulturbutik.

Lämna en kommentar