Miss Sway bjuder på gung och dans med storband

Miss Sway består av de tre jazzsångerskorna Anna Pauline Andersson, Sara Ahlcrona och Mirjam Ekespong som har en sammansvetsad klang och utstrålning som når till sista bänkraden. Det hörs att de har sjungit tillsammans i flera år och syns att de har roligt både med varandra och tillsammans med musikerna på scen. Den 31 mars spelar de på Dunkers tillsammans med Helsingborg Storband.

– Vi är vokaltrio som bjuder på glad och sångbar jazz, säger Anna Pauline Andersson till Kulturkortet som fick ett snack med henne över telefon inför konserten.

Miss Sway har spelat mycket tillsammans i olika konstellationer – både med mindre band och med storband. Anna Pauline Andersson och Sara Ahlcrona har känt varande länge då deras pappor spelade tillsammans i Jazzin’ Jacks. Men det var då de lärde känna Mirjam Ekespong på Malmö musikhögskola som Miss Sway föddes. På deras repertoar står tradjazz, swing – allt från klassiker ur Andrews Sisters repertoar till nya arrangemang och pärlor ur The American Songbook.

Miss Sway har spelat en del i Danmark och ska dit igen under våren.

– Det är skillnad att spela i Danmark. Dels är de mer förtjusta i tradjazz och dels mer gemytliga. Det är bland annat populärt med lunchjazz med tre set så de hinner njuta av mat, kaffe och dryck.

Konserten på Dunkers är uppdelad i två set. En konsertdel och en dansdel. Efter första set tas stolar bort från halva konsertsalen för att ge plats för danssugen publik. Då får de som vill upp och svinga loss.

– Den delen bjuder på tempoökning och medryckande arrangemang ur vår repertoar, säger Anna Pauline Andersson.

Framtiden för Miss Sway innehåller spelningar och dels en målsättning av spela in en platta och dels originalmusik på svenska.

– Arrangörer frågar ofta om vi har spelat in något, men det är inte så lätt att hitta plats i kalendern då vi alla tre har egna karriärer vid sidan om. Men kanske!

Anna Pauline Andersson lovar att publiken kommer att gå hem med ett leende på läpparna efter en häftig upplevelse: tre tjejer som ger järnet tillsammans med ett storband.

– Vi har slitit mycket med vår sång och sceniska uttryck. Det har gjort resultat. Vi är tajta och kan varandra så mycket att spontaniteten kommer naturligt på scen. Men vår främsta styrka är vår musikglädje!

HELSINGBORGS STORBAND MED MISS SWAY fredag 31 mars 19:00 på Dunkers kulturhus.