Missa inte street art-festivalen ArtStreetHbg 20-27 juli!

GS
Göran Svensson

Var med när livlösa väggar och ytor på Söder väcks till liv. Mellan den 20 och 27 juli äger den andra upplagan av street art-festivalen ArtStreetHbg rum. Utöver att du får chansen att se sex olika street art-konstnärer och kollektiv färgbomba fasader och elskåp på Söder i Helsingborg får du som besökare möjlighet att delta i olika workshops eller kolla på film och snacka gatukonst i aktivitetsområdet i Stadsparken. Det blir en vecka med kreativt skapande på temat street art.

ArtStreetHbg vänder sig till alla: från gammal som ung, från världsmedborgare till Helsingborgare. Premiäråret 2017 var det många som uppmärksammade att fem street art-konstnärer smyckade olika fasader från bussterminalen på Helsingborgs central (Knutpunkten) till studentboendet vid Furutorpsplatsen samt ett 20-tal elskåp längs sträckan.

I år är det dags igen. Mellan den 20 och 27 juli blir det färgexplosion på Söder när fyra olika gatukonstnärer från hela världen går loss och skapar street art. Kollektivet PichiAvo från Spanien kommer att skapa på vägg på Gasverksgatan 29, fransosen Mantra på Furutorpsgatan 26, amerikanskan Christina ”Starfighter” Angelina arbetar på vägg på Södergatan 43 och så har vi lokala Timothy Avery som kommer att gå loss på GA Torgs toalett.

Utöver dessa fyra kommer det lokala konstkollektivet Brohemia att skapa fyra mindre stencilverk och Julia Rio kommer att ”yarnbomba” två större och två mindre garnverk – allt på Söder.

Prova på street-art själv
Som besökare kan det bli intressant och spännande att se dessa konstnärer skapa under veckan. Men det kommer också att finnas möjlighet för dig som besökare att aktivera dig och kreera. Detta i form av olika workshops under veckan. Eller vad sägs om att testa på graffiti själv? Eller att skapa helt egna kulisser? Alternativt att skapa egna street art-produkter av textilier? Eller så hänger du med Doc Lounge på filmvisning och samtal.

Det stora aktivitetsområdet finns i Stadsparken och härifrån utgår de flesta workshops. Här kan du även få mer information om street art-festivalen eller bara hänga och snacka med likasinnade om gatukonst. Men sväng gärna även inom mötesplats Kalifornia och Kulturhotellet. På Kulturhotellet är det utställning om street art hela veckan och på Kalifornia sker kuliss-workshopen.

Mer information om #ArtStreetHbg
För fullödigt program och artistpresentation, gå in på ArtStreetHbg:s webbplats
Här kan du också läsa mer om syftet med street art-festivalen ArtStreetHbg.

Och du, följ med fördel ArtStreetHbg på Instagram: @artstreethbg
Taga gärna egna inlägg med #ArtStreetHbg

Här finns evenemanget på Helsingborgs stads Facebook-sida

I appen Guide Helsingborg kan du dessutom gå ArtStreetHbg-rundan och lyssna till konstnärernas egna tankar om konstverken.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Officiell trailer för #ArtStreetHbg 2018.
Foto & video: Casper Jarmo

Lämna en kommentar