Modevärlden en stor källa till inspiration

Design, färg, form och kombinationer – vad är det senaste inom trädgårdsmodet? Och hur kan du höja upplevelsen av din egen täppa? Oavsett om du har gröna fingrar eller ej så finns där något för dig under Den Stora Trädgårdsfesten.

Under tre dagar ser du alltifrån de stora inspirerande idéträdgårdarna till detaljerna som gör trädgården och utemiljön extra härlig att vistas i. Behöver du fråga om råd, ja då är experter inom olika områden på plats. Du kan också hitta precis det där du behöver till din trädgård eller balkong för att skapa lika snygga Instagram-moments som proffsen själva. På trädgårdsscenen avlöser programpunkterna varandra och trädgårdsprofilerna likaså.

En av de som medverkar för tredje året i rad är Annette von Einem, blomsterdesigner. Hon säger så här om trenderna och inspirationen:

Vilken är den tydligaste blomstertrenden enligt dig?
–Just nu är det vilda buketter av blommor i vackra färger. De kan vara plockade i dikeskanten eller utvalda en och en i den lokala blomsterbutiken. Jag väljer blommor med form och attityd, som den vackra clematisen. De är så lätta och fina vilket passar bra i den skira sommarbuketten. Jag tar alltid bort de gröna bladen så att blommorna får träda fram och mixar gärna med olika gräs och ax. Vi kan också se trenden med grafiska plantor och plantor på klump med markanta former och uttryck. Tänk peperonia, fingerphilodendron, geranium, stora palmer och liknande krukväxter.

Varifrån får du din inspiration?
–Designers världen över inspirerar varandra via sociala medier och i blomsterbranschen delar vi gärna våra senaste verk med varandra. Modevärlden är en stor källa till inspiration. Jag kan bli megainspirerad av en plissering, en yta eller ett mönster, men jag kan också samla idéer när jag går en sväng på Ikea eller handlar kvällsmat. Det är otrolig vad man kan hitta på med en påse piprensare…

Håll utkik här och på vår Instagram och Facebook för fler bakom kulisserna inför Den Stora Trädgårdsfesten.

Vad: Den stora trädgårdsfesten
När: 24-26 augusti kl. 10:00-18:00
Entré: fri entré med Kulturkortet. Ordinarie pris 140 kronor.

Läs mer på sofiero.se 

Lämna en kommentar