Möt svamp- och fruktexperterna

Nu är tiden att skörda bland alla godsaker som finns i skogen, i din egen trädgård, och faktiskt i en del parker. Vi har träffat svamp-oraklet Karin Hjelmér och fruktexperten Maria Nyman-Nilsson på Fredriksdal och de ger oss lite tips om vad vi ska tänka på under skördetiden. Nästa vecka öppnar två utställningar på temat Svamp och Frukt på Fredriksdal.

Som en upptakt till Mikaelimarknad öppnar de två utställningarna Svamp och Frukt på Fredriksdal. Du kan springa gratis hur många gånger du vill till båda utställningarna med ditt Kulturkort, och tur är väl det då svamputställningen kommer förändras varje dag. De plockar nämligen nya svampar dagligen för att de ska hålla sig fräscha och då är det olika sorter som hittas. Du kan alltid ta med dig svampar du själv har hittat till utställningen och få hjälp med att se vilken sort det är.
Svamp är öppen 11-23 september, 11:00-16:00.

Vad gäller fruktutställningen har de en ny lokal inne i gamla snickeriet i stadskvarteret. Det är fokus på äpplen men även päron kommer vara med. Under Mikaeli marknad kommer du kunna få hjälp med artsbestämning av dina frukter. Ta med upp till fem olika som du är osäker på. Du får tips och trix på hur du bäst tar hand om dina frukter och fruktträd.
Frukt är öppen 15-30 september 11:00-16:00. 

Häng på här nedan och följe med när Maria och Karin berättar om Svamp och Frukt.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Lämna en kommentar