Möt våren på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson
Dunkers mot havet

Scenkonst med musik, teater och sång samt flera tänkvärda utställningar under våren, en helt ny gitarrfestival och engagerande samtal med kända författare. Dunkers kulturhus i Helsingborg inleder 2022 med en rejäl kulturoffensiv och firar dessutom 20 år i april.

Det kokar för fullt på Dunkers kulturhus just nu. Kulturhuset är en plats där framtidens kultur skapas. Här har kultur i alla former en plats, oavsett vilken inriktning den har. Årets omfattande vårprogram, som innehåller flera nyheter, är sannerligen ett bevis för detta.

Flera nya utställningar
Till att börja med visar och öppnar Dunkers kulturhus inte mindre än sju olika utställningar under våren. I utställningshallarna blir det blandad kompott med allt från Lars Piraks samiska konstnärskap till ung svensk form och mystiska vattenvarelser i Aquanauts – Expeditionen. Man visar också den samtida konsten i nordiska länder i Nordisk Salong 2021 och i t0 – en ny era handlar det om det som väntar framöver inom konst och kultur. I samband med utställningarna arrangeras även flera visningar och guidade turer.

Vårens nya gitarrfestival
Under våren bjuder Dunkers kulturhus upp några av Sveriges främsta gitarrspelare på scenen i storsatsningen Helsingborg Guitar Festival. Ambitionen är stor och ribban läggs högt redan från start med ett gediget och tonsäkert program. Bland de medverkande finns bland andra Janne Schaffer, Afra Rubino och Göran Söllscher. Helsingborg Guitar Festival pågår mellan 18–20 mars. I vår fullmatade artikel om gitarrfestivalen hittar du allt om festivalen.
Den musikaliska våren innehåller också jazz, kammarmusik och lunchkonserter med fri entré.

Samtal om det litterära 
En riktig långkörare är Samtal på Dunkers, som sedan 12 år är ett väletablerat och uppskattat event. I vår kommer författarna Carsten Jensen, Hynek Pallas, Lena Andersson och David Lagercrantz att dela med sig av sina berättelser till den nyfikna publiken. Förvänta dig samtal om allt och inget och allt det där emellan. Med Kulturkortet får du hela 60 kronor rabatt på biljettpriset.

Teater, musik och sång för barn och unga
För familjens yngsta lockar kulturhuset med teater, musik och sång i Söndagsscen. Totalt spelas åtta föreställningar under våren med lika många teatersällskap. I vårens föreställningar varvas blyga clowner med kärlekskranka kaniner och en rolig musikal om återvinning.
Och på tal om att skapa kultur för framtiden har Helsingborgs kulturskola ett flertalet
programpunkter under våren på Dunkers kulturhus. Konserter, prova på-dagar och öppet hus. Det händer också en hel del intressant under sportlovet.

Allt om allt på webbplatsen
dunkerskulturhus.se hittar du allt om allt det som händer på kulturhuset under våren. Läs mer om säsongens scenkonst både för små och stora, föredrag, festivaler, workshops i hur du kan bli en hobbyfilosof och det där lilla oväntade. Håll också utkik på webbplatsen för mer information om kulturhusets kommande 20-årskalas. För du vill väl inte missa allt kul som händer i och utanför huset?

Vad: det bubblar på Dunkers kulturhus
När: februari–maj
Var: Dunkers kulturhus

Foto: Anna Nilsson

Lämna en kommentar