Möten med författare

TE
Tommy Esbjörnsson

Maj månad på Stadsbiblioteket är vigd åt skrivande och författarskap. Publiken får höra om drömmar, vara med om samtal samt möta både etablerade och debuterande författare.
Samtliga program har fri entré.

9 maj 16.30–18.30
Drömmer du om att skriva en bok om ditt liv?
Birgitta Frostin i Lund, Majvi Holm och Nevenka Kronberg i Malmö är tre av dem som uppfyllt sin dröm. Nu berättar de om hur de gick till väga och om vilken hjälp de hade av Föreningen Liv i Sverige. Föreningen har i många år lotsat författare från ett första utkast till en färdig bok.
Ingrid Sjökvist, ordförande i Liv i Sverige berätta om föreningens arbete.
Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan.
Stadsbiblioteket, Café Birger.

10 maj 17.30–18.30
Läs boken inför författarbesök av Ingvild H Rishøi
Som en förberedelse till författarbesöket med Ingvild H Rishøi 13 maj (se nedan) blir det ett publikt samtal om hennes bok Stargate. En julberättelse.
Stadsbiblioteket, Kulan.

13 maj 14.00–15.00
Författarbesök: Ingvild H Rishøi
Många läsare och kritiker har rörts till tårar av norska Ingvild H. Rishøis böcker Vinternoveller och Stargate. En julberättelse.
Med ett tydligt klass- och barnperspektiv skildrar hon hur människor med hinder som fattigdom, missbruk och psykisk ohälsa försöker klara sin tillvaro på välfärdslandets botten.
Ingvild H. Rishøi är en av de starkast lysande stjärnorna i den nordiska litteraturen idag och mångfaldigt prisbelönad. Hon kan sägas vara omutlig i sin empati, hjärtskärande utan att vara sentimental. Tack vare sin blandning av realism och H C Andersen-saga har hon kallats för ”en ny Astrid Lindgren” (UNT).
Stadsbiblioteket, Café Birger.

16 maj 17.30–18.30
Vandra i Helsingborg med Tomas Polvall
Tomas Polvall presenterar sin just utkomna bok Vandra i Helsingborg. Han berättar även om och läser från tidigare böcker om Helsingborg och från sina resor under sina många år som kultur- och resereporter. Tomas har också bott många år i Danmark, vilket kanske i sig nästan är en egen berättelse.
Stadsbiblioteket, Café Birger.

24 maj 17.30–18.30
Debutantscen: Thella Johnson och Frans Wachtmeister
Möt två av årets mest intressanta debutanter i ett samtal om bland annat hur en mört i en stövel kan ta livet i en viss riktning och om varför Japan är landet där en Big Mac smakar allra bäst.
Medverkande är Thella Johnson som debuterar med boken Fred och Frans Wachtmeister som debuterar med sin bok Territoriella anspråk.
Innan samtalet bjuds det på dryck och tilltugg.
Stadsbiblioteket, Café Birger.

Foto: Mathias Fossum