Musikalen där allt är tillåtet

PS
Paul Svensson

Musikalen Cabaret spelas just nu på Storan på Helsingborgs stadsteater. I den här klassikern får du vara med om en föreställning där sex, begär, alkohol och dekadens hyllas med sång och dans. Passa på att boka biljetter medan det fortfarande finns platser kvar. Cabaret spelas till och med 26 oktober och med Kulturkortet har du fin rabatt på ordinarie pris.

Klassikern Cabaret är en hyllad musikal som hade premiär redan 1966. Nu när den spelas på Storan på Helsingborgs stadsteater är det förstås under samma premisser som när den hade premiär för första gången. Förvänta dig en het version där lättklädda skådespelare och dansare skruvar upp hösttemperaturen ordentligt med skön musik, dans och sång. Det blir lika delar burlesk, musikal och teater, vilket mynnar ut i en rolig scenupplevelse för alla dina sinnen.

Cabaret utspelar sig i mellankrigstidens Berlin och handlar om den underjordiska klubben Kit Kat Club. Det är en underjordisk klubb av kvinnor, för kvinnor. Innanför klubbens väggar är allt tillåtet men utanför blåser det andra vindar. Nazisterna vinner mark liksom intoleransen, fascismen och rasismen. Hur länge klarar Cabaret att stå emot det mörka hotet som hopar sig och som vill sätta stopp för allt det som klubbens besökare längtar efter?

Viktigaste musikalen som går att se just nu
I rollerna ser vi bland annat Lisa Agby, Cecilia Borssén, Tobias Borvin, Nils Dernevik, Agnes Duvander, Elin Norin och Gladys del Pilar. Musikalen har mottagit fin kritik och Helsingborgs Dagblad skriver bland annat att det är den viktigaste musikalen som går att se just nu.

Eftertraktade biljetter
Vill du se Cabaret rekommenderar vi dig att boka biljett snarast möjligast. Tydligen suktar vi alla just nu lite extra efter det dekadenta och de bra platserna försvinner snabbt. Cabaret är cirka två timmar och 40 minuter inklusive paus. Med Kulturkortet betalar du 325 kronor för de bästa platserna, ordinarie pris är 395 kronor. Biljetter köper du på Helsingborgs stadsteaters webbplats.

Vad: sex, begär och dekadens
Var: Helsingborgs stadsteater
När: 16 september–26 oktober
Entré: 325 kronor med Kulturkortet

Foto: Anders Ahlgren