Musikalsuccén Tysta Maria är tillbaka på Stadsteatern

JK
Jasmin Kraitiss
Tysta Maria

År 2022 spelades den för fulla hus, och nu är musikalsuccén Tysta Maria tillbaka på Helsingborgs stadsteater – på publikens begäran. Det är en musikal som bygger på en berättelse från Helsingborgs historia som är full av spänning, energi och kvinnokraft.

I Tysta Maria får vi möta två kvinnor från Helsingborg, Maria Thunell och Maria Blomgren. De lever på varsin sida av staden och deras liv ser väldigt olika ut. Men en sak har de gemensamt, de delar ett hopp om en bättre framtid.

För den driftiga Maria Thunell som tillsammans med sin kärlek Carlos Zoéga driver kaffefabrik är drömmen om en ljus framtid lika stark som det nybryggda kaffet. För Maria Blomgren, som arbetar på en smutsig fabrik, är det arbetarnas nyvunna strejkrättigheter som tänder hoppet om ett bättre liv för henne och hennes man som arbetar i hamnen som är stadens kanske farligaste arbetsplats.

Men allt kommer att förändras för de båda Mariorna när deras öden flätas samman i denna spännande, fartfyllda och rockiga musikal som tar oss med genom en berättelse om liv och död och om kampen för kvinnors rösträtt.

Läs mer om Tysta Maria och köp dina biljetter på Helsingborgs stadsteaters webbplats

Vad: Tysta Maria
När: 7 september–12 oktober
Var: Storan, Helsingborgs stadsteater
Pris: 70 kronor rabatt på platser i priszon A

Prenumerera på vårt nyhetsbrev