Musikkompisar och mjuka människor på Dunkers

TE
Tommy Esbjörnsson

Julen närmar sig med kraftiga skidstavtag. Det betyder att det bara är fyra föreställningar kvar av Söndagsscen. Märk särskilt Bästa kompis, som innehåller ovanligt mycket musik och Tvärslöjd, som innehåller ovanligt akrobatiska akrobater.

Pudlar och Pommes med Teater 23
11/11 kl 15.00  

för 5-9 år
Hundarna Ullis och Ludde älskar sin pool och sitt potatisland. Men efter att stenarna börjar falla från himlen kan de inte stanna kvar. De packar väskorna och färdas över det stormiga havet tills de kommer fram till en ny plats. En plats bebodd av pudlarna Michelle och Don! Michelle tar med glädje emot hundarna och bjuder det nyanlända sällskapet på pommes frites. Men Don är inte lika glad över de nya besökarna. Istället börjar hans missnöje att växa och snart tycker han att det redan är nog med dogs.
Pija Lindenbaums kritikerrosade bilderbok blir nu dramatik. Pudlar och pommes är en föreställning fylld med humor, nyskrivna sånger samt alla tänkbara slags knasigheter. Men den rymmer också stora tankar om hemlängtan, misstänksamhet mot obekanta hundar och hur skillnaden mellan främlingar och nya vänner inte behöver vara så stor.
Speltid: 45 min
Samarr: NBV
Se ett smakprov

Bästa kompis
18/11 15:00

För alla åldrar
Alvin och Rosa leker och spelar tillsammans varje dag. De är Bästa Kompisar! Men en dag upptäcker Rosa att någon håller på att flyttar in i det tomma huset … Vem kan det vara? Var kommer han ifrån? Har han rest långt? Kan man spela och leka med honom? Kan man vara Bäst Kompis om man är tre?
Föreställningen är en fristående fortsättning på ”Kompis” och ”Mera kompis” och presenterar musik och teater i blandad form.
Manus Anna Karin Sersam
Musik Rolf Sersam
Medverkande: Dario Lociale (Mario) – kontrabas, sång; Stefan Wikström (Alvin) – trombon, sång; Anna Karin Sersam (Rosa) – blockflöjt, sång
Se ett smakprov här

Nycirkus Tvärslöjd med Kompani Giraff
25/11 15:00

3 – 103 år
Två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi uppstår moment av balans, där nästan allt är perfekt och stilla. Dessa bräckliga ögonblick kräver koncentration, träning och lite tur. Föreställningen visar hur något som ser knasigt ut till en början kan hitta sin plats till slut och hur sammanflätat samarbete når oanade höjder. Det ögat ser och kroppen visar går över alla språk och åldersgränser – det passar alla!
På scen Jenny Soddu och Julietta Birkeland.
Speltid: 30 min
Samarr: Vuxenskolan
Se ett smakprov här

OM igen med Teater Kung och Drottning
2/12 15:00

för 2,5 – 5 år
Viola är ensam. När hon en dag besöker sin favoritplats, ängen, är det en mystisk person där. Personen visar sig mäta ängen inför ett husbygge. Ett stort, vackert, grått hus av betong ska det bli där ängen ligger, med en rejäl, asfalterad väg. Viola vill ha ängen kvar och väcker så småningom den andra personens nyfikenhet kring naturen och de omständigheter som vi alla är beroende av. Och vem vet, kanske uppstår vänskap där det är som mest oväntat…
Om igen… är en musikal om naturens kretslopp och människans plats däri. På ett enkelt, fantasifullt och illustrativt sätt tas livsviktigheterna upp: vattnet som går runt runt, årstiderna, fotosyntes, ekosystemet, sopornas kretslopp och den mänskliga påverkan.
Musiken i föreställningen är nykomponerad av Paula Helander och Per Wernolf. Musiken framförs live för och med barnen, som flera gånger får chansen att interagera med sång, rytm och rörelser.
Speltid: 30 min
Samarr: ABF
Se ett smakprov

Lämna en kommentar