Naomi Wiehe och Sonic Bloom Live@RumEtt

HW
Henrik Wilhelmsson

Onsdagsscenen i RumEtt lockar i vanlig ordning unga och mycket talangfulla artister. Nu är det dags för två nya akter att ställa sig i rampljuset på Dunkers kulturhus. 

Naomi Wiehe:16-åriga Naomi Wiehe, är en produktiv singer songwriter från Lund. Hon skriver sin egen musik och framför sina egna texter till känsligt men ändå starkt och uttrycksfullt komp på gitarr, piano och ukulele. År 2016 gick hon till final och vann Lunds visfestivals låtskrivartävling, detta med bidraget ”Faller fritt”. Tidigare i år tävlade hon med sin musik igen, då i den rikstäckande tävlingen Musik Direkt. På de skånska scenerna börjar hon bli ett allt mer etablerat och efterfrågat namn. Av arrangörer har hon kallats ”Lunds nya multitalang som vinner priser och publikens hjärtan”. Medverkar på spelningen i RumEtt gör också sångerskan och musikern Julia Torngren från Helsingborg. Naomi Wiehe och Julia Torngren studerar musik på Malmö Latinskola och uppträder ibland tillsammans med eget och andras material. 

Sonic Bloom:Helsingborgsbaserade Sonic Bloom besöker RumEtts onsdagsscen för ett efterlängtat gig på hemmaplan. De debuterade 2016 med EP:n The flat tire sessions. Power-trions sound bär influenser av 70-talets svängigt melodiska rockmusik, där de starka basgångarna brottas med gitarrsolon och tar lyssnaren med på en åktur i ett moget och lekfullt ljudlandskap. Bandets målsättning är att ingen ska kunna stå still när musiken drar igång. För de som är nyfikna på att följa lovande svenska band på uppgång, då är ett besök i RumEtt ett måste när det här gänget går på scen.  

Vad: Naomi Wiehe och Sonic BloomVar: RumEtt -Dunkers kulturhusNär: 31 maj, kl 18.00Pris: Fri entréTillgänglighetDunkers kulturhus och RumEtt är tillgängligt för rullstol och permobil och det finns en stor toalett. Hörslinga finns inte i RumEtt.RumEttAllt som händer i RumEtt produceras av, för eller med ungdomar i åldrarna 15–25. Här finns möjlighet att stå på scen, ställa ut konst, göra egen film och skapa musik. Kontakta oss om du har en egen idé som du vill genomföra.