När du fiskar efter något kul…

Fideli Österström

I början av januari kunde Kulturkortet med glädje meddela ett förlängt samarbete med Sundspärlan. Den här gången vill vi annonsera ännu ett förnyat samarbete som du behöver ta dig över sundet för att komma till. Öresundsakvariet i Helsingör, ett saltvattensakvarium som kan vara Danmarks kanske trevligaste i sin sort, har valt att fortsätta med finfina rabatter för alla med Kulturkortet. Vi bubblar av lycka!

Öresundsakvariet är ett perfekt utflyktsmål om du är nyfiken på vad som egentligen finns och lever i vattnet precis utanför dörren. Just nu är akvariet stängt men 9 februari är det äntligen dags att åter öppna upp, den här gången med alldeles nya akvarium. Verksamheten har valt att fokusera på Öresunds karakteristiska marina miljöer och den flora och djurvärld som lever där. De erbjuder till och med havssafari. Med Öresundsakvariets ribbåt och skipper kan du få dig en guidad tur i vårt kära sund. Om du har tur kanske du till och med stöter på en tumlare eller tonfisk men om du hellre håller dig på land så finns det självklart mycket annat att se inomhus. Som vad? Ja, vad sägs om världens största plattfisk från Helsingörs hamn?

Det var när 11-årige Filip och hans vän Rasmus var ute och fiskade i hamnen som de fångade en ovanlig fisk. Eftersom den inte såg ut som alla andra fiskar kontaktade de Öresundakvariet. Den sällsynta fångsten fastställdes av en biolog från museet och blev lite av en dansk sensation då det är ytterst ovanligt att fånga en Hälleflundra i Öresund. Numera lever plattfisken på Öresundsakvariet.

För att lära dig mer om Öresunds djur- och växtvärld tycker vi att du ska ta dig till Öresundsakvariet. På botten är det alltid toppen och från botten till toppen finns det alltid massor av roliga och intressanta fiskar och andra spännande varelser. Ta båten över sundet för att upptäcka Öresund i ett mindre format. Med Kulturkortet tar du dig aldrig vatten över huvudet och får finfin rabatt på entrépriset: 40 procent rabatt på entrépriset. Erbjudandet gäller för upp till fem personer per kort.

Erbjudandet kan ej kombineras med familjeentrén eller andra erbjudanden utan gäller enbart standardentrépris.

Lämna en kommentar