Närodlat – berättelser från Helsingborg

TE
Tommy Esbjörnsson

I samtalsserien Närodlat – berättelser från Helsingborg möter vi olika personer som kommer från eller verkar i Helsingborgs kulturliv på olika sätt. Först ut var Helsingborgs Dagblads nöjesjournalist Stefan Lindqvist i början av oktober. Nu är det snart dags för ytterligare två Helsingborgsprofiler.

12 november 14.00–15.00
Anki Upners från Mega Musik INSTÄLLT!
För trettio år sedan startade Anki Upners musikaffären Mega Musik som med åren förändrades och utvecklades till dagens gymnasieskola. Under tre decennier har musiktörstiga ungdomar flockats i Mega Musiks lokaler för att repa, spela på livescenen och undervisas av eldsjälar.
Hör Anki berätta om en plats som sjuder av liv, som frambringar den ena talangen efter den andra och som påverkat generationer av ungdomar.
Samtalet leds av Alex Bergdahl från Helsingborgs bibliotek.

3 december 14.00–15.00
Hasse Jönsson från The Tivoli
Hasse Jönsson är mannen bakom nöjespalatset The Tivoli. Han har genom åren fått oss att hänga i vinylbaren, gå hem med ringande öron från någon konsert med Meshuggah eller köa till nattklubben.
Några av Hasses berättelser hamnade i boken The Tivoli = The Bok, utgiven vid 25-årsjubileet i september 2021. Här blir det nog ännu fler skrönor. Allt framfört med kärlek, för att använda Hasses favorituttryck.
Samtalet leds av Alex Bergdahl från Helsingborgs bibliotek.

Vad: Närodlat – Helsingborgsprofiler berättar
Var: Helsingborgs stadsbibliotek, Café Birger
När: 12 november 14.00–15.00 och 3 december 14.00–15.00
Entré: fri entré