Nathalia Edenmont i Kulturtantens podcast

HW
Henrik Wilhelmsson

Vi avslutar 2016 med ett nytt avsnitt av Kulturtantens podcast  – vår röst i den digitala etern, en öronöppnare för kulturen i Helsingborg. Varje avsnitt är en ny intervju med en aktuell kulturpersonlighet. Den aktuella personen är konstnärinnan Nathalia Edenmont vars kontroversiella konst just nu pryder utställningshallen på Dunkers (Through the Eyes of Nathalia Edenmont) och hon får sällskap av Michelle Marie Roy och Birgitta Witting i den här podden.

Föremål från Helsingborgs museers samling får nytt liv när de ställs jämte Nathalia Edenmonts konstverk som i sin tur förmedlar starka känslor. I den här podcasten sätter vi oss med curator Michelle Marie Roy från Dunkers kulturhus, antikvarie Birgitta Witting från Kulturmagasinet och Nathalia Edenmont. Tillsammans har de skapat en utställning som både slungar oss bakåt i historien men också in i våra egna känslovärdar och åsikter. Vad skulle de som burit förmålen tyckt om att vi ställer ut dem idag? Är det ok att använda djur i konstverk? Hur hanterar vi det vi går igenom i livet på olika sätt? Vad innebar det vara kvinna förr, och hur är det nu?

Nathalia, Michelle och Birgitta berättar om hur tankarna gick när de tog sig an utställningen.

Du kan lyssna på fler kulturpersonligheter så som Camilla Thulin, Hans Gedda och Sven Nordqvist i tidigare avsnitt av Kulturtantens podcast.