nORD Nordisk litteraturfestival i Helsingör – rabatt med Kulturkortet

MR
Mikael Rudesjö
Nordisk litteraturfestival i Helsingör

Fredag 14 september och lördag 15 september blir det litteraturfest på Kulturvarvet. För alla med nyfikna öron och ögon för litteratur och de nordiska länderna blir det en högtidsstund i samma klass som Louisiana Literature. För andra året i rad erbjuder Kulturkortet i samarbete med nORD 25 procent rabatt på biljetterna.

Årets festival bjuder på två dagar med tongivande författare och debutanter. Besökaren får möta novellkonst, prosa och poesi genom samtal, intervjuer och framträdanden med några av de främsta nordiska författarna. Festivalen vänder sig både till barn och vuxna.

nORD är en festival som vill synliggöra den nordiska mångfalden och det nordiska släktskapet genom att sätta fokus på litteraturen. Festivalen startade 2016 och har haft många stora författare på sin gästlista.

Rosa Liksom, Kim Leine och Helle Helle gästar nORD.

Några av de gästande författarna är:

  • Helle Helle, Danmark, är aktuell med ”de”. En roman om sjukdom och sorg som kretsar kring en mor och en dotter  på Lolland under 1980-talet.
  • Rosa Liksom, en av den finska samtidslitteraturens centralgestalter, besöker nORD med sin nya bok ”Oberstinden”. En roman om makt, om att ta den eller underkasta sig den – som kvinna och som stat.
  • Kim Leine, Danmark, är aktuell med den historiska roman ”Rød mand/Sort mand” om det brutala mötet mellan danskana och grönländrana i början av 1700-talet.
  • Agnes Lidbeck, Sverige, romandebuterade 2017 med ”Finna sig” som är en undersökning av de ständigt omdebatterade kvinnorollerna. Med den boken, som kom ut i Danmark 2018, fick Agnes Borås Tidnings Debutantpris.
  • På nORD möter du också Ellen Wissløff från Norge som vänt upp och ner på det norska lyriklandskapet med sitt Instagram-konto @renpoesi.

Under nord får du också möjlighet att lyssna på några av de författare som är nominerade till Nordiska  Rådets Litteraturpris 2018: Auður Ava Ólafsdóttir (Island), Roskva Koritzinsky (Norge), Agneta Pleijel (Sverige), Caroline Albertine Minor (Danmark), Jóanes Nielsen (Färöarna).

Mer information hittar du på: nordfestival.dk. Detaljprogram kommer!

Entré: 140 DKR för en dag och 225 DKR för två dagar. 25 procent rabatt med Kulturkortet.

Köp biljett online via billetten.dk genom att ange rabattkod: kulturtant eller inne på Kulturvarvet i receptionen mot uppvisande av ditt Kulturkort.

Lämna en kommentar