Nordisk bokdag i Helsingborg

PS
Paul Svensson

Lördag 2 december är det dags för Nordisk Bokdag på Dunkers kulturhus. Den här dagen gästas Helsingborgs mesta kulturhus av tre av Nordens främsta författare. Med Kulturkortet får du fin rabatt på entrépriset till de intressanta samtalen.

Det finns gott om lysande författare här i Norden. Under Nordisk bokdag medverkar tre av dem. En av dem är Sebastian Johans från Åland. Sebastian nominerades 2021 till Nordiska Rådets litteraturpris för boken Broarna. Nyligen släpptes hans senast bok, Döden och Kerstin.
Författare nummer två kommer från Norge. Steinar Opstad är en prisbelönt lyriker som bland annat skrivit diktsamlingen Att vara flera.
Årets svenska bidrag är Amanda Svensson, som hyllats för sin stilistiska förmåga. Just nu är hon aktuell med Själens telegrafi.

Har du inte besökt Nordisk bokdag tidigare kan vi berätta att det hela går ut på att de inbjudna författarna samtalar med en samtalsledare på scen. Samtalet pågår i cirka två och en halv timme och man diskuterar allt möjligt på temat att skriva, aktuella böcker och lite annat mellan himmel och jord.

50 kronor rabatt med Kulturkortet
Ordinarie biljettpris är 200 kronor. För dig med Kulturkortet kostar det endast 150 kronor. Under dagen kommer också Akademibokhandeln att vara på plats för att sälja författarnas böcker till förmånspris. Biljett till dagen köper du antingen i entrén på Dunkers kulturhus eller online via ticketmaster.se.

Vad: Nordisk bokdag
När: 2 december 13.00–15.30
Var: Dunkers kulturhus
Entré: ordinarie pris är 200 kronor, med Kulturkortet 150 kronor