Nordisk bokdag

TE
Tommy Esbjörnsson

Föreningen Norden i Helsingborg och Dunkers kulturhus presenterar Nordisk bokdag med tre av nordens mest framstående författare. Publiken möter Klas Östergren från Sverige, Helle Helle från Danmark och Lars Sund från Finland.

Den förre akademiledamoten Klas Östergren är som bekant en av Sveriges mest meriterade författare. Han har sedan debuten 1975, med romanen Attila, gett ut ett tjugotal romaner samt ytterligare novellsamlingar och artiklar. Hans roman, Gentlemen, är väl i närheten av att vara en svenskt litterär kanon.
Klas Östergren är i höst aktuell med boken Större trygghet aldrig fanns.

Helle Helle är en av Danmarks mest prisbelönta författare, som bland annat fått Det Danske Akademis Store Pris år 2016. Hennes litterära stil kännetecknas av en ordkarghet, men där varje mening ändå formar en helhet, blytung av betydelse.
Helle Helle berättar om sin aktuella bok Bob.

Uppsalabon Lars Sund är en finlandssvensk författare som bokälskare i Sverige tagit till sitt hjärta. Hans litterära genombrott kom år 1991 med romanen Colorado Avenue, som även låg till grund för en filmatisering från 2007.
Lars Sunds senaste bok, En morgontrött fågelskådares år, kom ut i år.

Samtalsledare är Per Johansson från Föreningen Norden som säger:
– Jag är verkligen glad för att just de här tre författarna kommer att förgylla Nordisk bokdag, både för att alla tre författare har en så välslipad språkbehandling och för att de är goda berättare.

Dagen innehåller en paus, där andra akten inleds med ett inslag av kulturskolans El Sistema.

I pausen, i ett samarbete med Killbergs bokhandel, kan man också köpa några av författarnas verk.

Nordisk bokdag är ett arrangemang av Föreningen Norden i Helsingborg i samarbete med Dunkers kulturhus och med stöd från kulturnämnden i Helsingborgs stad.

Var: Konsertsalen, Dunkers kulturhus, Helsingborg
När: Lördag 1 oktober 14.00-17.00

Lämna en kommentar