Nordisk litteraturfest i Helsingör

HW
Henrik Wilhelmsson

Fredag 15 september – lördag 16 september blir det nordisk litteraturfest i Helsingör. För alla med nyfikna öron och ögon för litteratur och de nordiska länderna blir det en högtidsstund i samma klass som Louisiana Literature. Hela Kulturværftet fylls med aktiviteter under två dagar. Du med ett Kulturkort får givetvis rabatt!

nORD är en festival som vill synliggöra den nordiska mångfalden och det nordiska släktskapet genom att sätta fokus på litteraturen. Festivalen startade 2016 med besök av bland annat författarna Carsten Jensen (aktuell med Samtal på Dunkers 16 september) och Ebba Witt-Brattström.

Årets festival bjuder på två dagar med tongivande författare och debutanter. Besökaren får möta novellkonst, prosa och poesi genom samtal, intervjuer och framträdanden med några av de främsta nordiska författarna. Festivalen vänder sig både till barn och vuxna.

Några av de gästande författarna är:

Hallgrímur Helgason, från Island, aktuell med den delvis självbiografiska uppväxtromanen ”Sjösjuk i München”. Vigdis Hjorth, från Norge, vars roman”Arv och miljö” är nominerad till Nordiska Rådets litteraturpris 2017. Från Sverige ser vi Linda Boström Knausgård – aktuell med romanen ”Välkommen till Amerika”. Kjell Westö, en av Finlands främsta författare, gästar nORD med den episka helsingforsskildringen ”Den svavelgula himlen” som släpps i höst. Poesi blir det från Färöarna genom Sissal Kampmann som också  är nominerad till Nordiska Rådets litteraturpris 2017 med diktsamlingen Söndagsland”.

Ta del av programmet på: nordfestival.dk

Entré: 110 DKR för en dag och 175 DKR för två dagar. 25%  rabatt med Kulturkortet. Biljett köps via billetten.dk och du anger ”Kulturtant” som rabattkod.