Nordisk poesidag på Fredriksdal

MR
Mikael Rudesjö
Fredriksdals trädgårdskafé

Möt två nordiska poeter och upplev en kollision mellan ord och vårens grönska på Fredriksdal. Hållbart liv är temat. Stressa ner och ta en lyrisk paus med näring för både kropp och själ. Programmet presenterar författarmöten, poesiuppläsningar, musik och samtal. Så boka in söndag 5 maj klockan 13:00-17:00. Det blir en garanterat lyrisk eftermiddag.

Programmet presenterar poeterna Agnes Gerner, Sverige, och Steinar Opstad, Norge. Det bjuds på musik och sång med pianisten/ kompositören Mikael Rasmusson och tenoren Erland Hagegård. Samt så håller litteraturkritikern Ann Lingebrandt i ett samtal med de båda poeterna.

– Det är spännande att bjuda på poesi inne på Fredriksdal – en grön oas mitt i stan för både inspiration och njutning, säger programansvarig Mikael Rudesjö.

Agnes Gerner och Steinar Opstad

Agnes Gerner, född 1984, är bosatt i Stockholm. Hon arbetar som bibliotekarie och har studerat i Uppsala, Stockholm och Bryssel. Agnes nominerades till Borås tidnings debutantpris 2014 och tilldelades Katapultpriset för 2014. Aktuell med Sus (2017), en diktsamling som kretsar kring grisar, om grisuppfödning, djurhållning och grisslakt.

Steinar Opstad, född 1971 i Stokke, Norge, debuterade som poet 1996 med den prisbelönta Tavler og bud. 2013 utkom han med sin sjunde diktsamling Å, høye dag, som i Marie Lundquists tolkning till svenska är utgiven på ellerströms förlag med titeln Under en omvänd himmel. Opstad introducerades på svenska 2012 med urvalsvolymen Den lyckligaste av alla ensamheter, också på ellerströms förlag.

Plats: Poppepaviljongen, Fredriksdals trädgårdskafé, Fredriksdal museer och trädgårdar

Entré: Entré: 80 kronor (inträde till Fredriksdal museer och trädgårdar). Fri entré med Kulturkortet.

Samarrangemang: Poetisk Plattform och Föreningen Norden i Helsingborg med stöd av kulturförvaltningen i Helsingborgs stad. I samarbete med Fredriksdal museer och trädgårdar och Fredriksdals trädgårdskafé. Ingår i årets Litteraturrunda.

Lämna en kommentar