Nordisk Salong 2021 söker konstnärer

PS
Paul Svensson

I början av december öppnar Nordisk Salong 2021 på Dunkers kulturhus. Utställningen kommer att visa konstverk från hela Norden och består endast av konst som har gått igenom en antagningsprocess. Nordiska konstnärer har just nu möjlighet att ansöka om att få vara med i utställningen. Senast 31 juli måste bidragen vara inskickade.

Att nå ut med sin konst är en konst i sig, vilket inte alltid är lätt att lyckas med. Syftet bakom Nordisk Salong är att lyfta konstnärer och konst från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Grönland, Färöarna och Åland. Och det finns plats för såväl etablerade som nyutexaminerade, professionella som amatörer. I Nordisk Salong är det i mångt och mycket konsten som är viktigast, inte konstnärernas bakgrund. Det finns tio olika kategorier att ansöka till: måleri, teckning, skulptur, textil, film, foto, grafik, installation, performance och blandteknik.

Betyder det att vem som helst kan vara med? Mer eller mindre, även om det finns ett par ansökningsregler att förhålla sig till. Kort sagt handlar de viktigaste om att alla som är födda 2003 eller tidigare, bosatta och verksamma i Norden har möjlighet att få ställa ut sin konst i utställningen. På nordisksalong.se kan du läsa mer om ansökningsreglerna samt ansöka.
Ansökningen är öppen till och med 31 juli och anmälningsavgiften är 400 kronor. När ansökningstiden har gått ut kommer en jury att bedöma de inskickade konstverken och bestämma vilka som kommer att få vara med. Årets jurymedlemmar kommer från grannländerna Danmark, Finland, Island och Norge.

De tidigare utställningarna har skapat stort intresse både hos konstnärer och besökare. Det här blir tredje gången som Helsingborgs konstförening och Dunkers kulturhus arrangerar Nordisk Salong tillsammans. Och vem vet, i år blir det kanske just din konst som fyller väggarna och lyfter utställningen till nya höjder.

Vad: Ansök till Nordisk Salong 2021
När: Ansökan är öppen till och med 31 juli
Var: nordisksalong.se
Pris: Anmälningsavgiften är 400 kronor

Lämna en kommentar