Novemberkonserter på Dunkers RumEtt

TE
Tommy Esbjörnsson

November månads onsdagskonserter innehåller John Mayer-influenser, tonsatt Karin Boye, sorgsen country, mellanförskapmusik, funk, terrorjazz, rap-metal-grunge och bejublad comeback av Slugger.
Samtliga konsertkvällar startar 18:00.

7 november

Samuel Nilsson
Samuel Nilsson har studerat musik både i USA och Sverige. Han släppte förra året sin debut-EP där man tydligt kan höra influenser från såväl folk/pop som John Mayer men även något mycket starkt eget. Den här kvällen uppträder han solo med sin gitarr och egna låtar i avskalad tappning, som dock inte utesluter intensiv publikkontakt.

Lyssna på Samuel på Spotify.
Kolla in Samuel på Youtube.

Ellen Olaison
Ellen Olaison är en erfaren låtskrivare, musiker och skådespelare. Hennes utgångspunkt har ofta varit berättandet och andras historier.
En dag fick Ellen idén om att tolka och tonsätta lyrik av Karin Boye. Det hela slutade i ett lekfullt samspel mellan Boyes texter och egna kompositioner.
Ellen är även en tav två medlemmar i elektropopduon MOWGLI. Till vintern blir hon aktuell med sin första solo-EP.

Lyssna på Ellen

Sister & Brother
Caroline Nordbeck Toth och Marcus Toth är den akustiska syskonduon Sister & Brother. Musiken är melodisk med inslag av country och folkmusik. Sister & Brother spelar och sjunger om olika delar av tillvaron, särskilt om livet från den tuffa sidan.

Lyssna på Sister & Brother

14 november

Dani Binyamin
Dani är en artist, låtskrivare och musikproducent med bas i Stockholm. Dani Binyamin är formad av nordvästskånes djupa skogar och mellanösterns färgstarka stadspuls. Av det blir det en musikalisk värld om mellanförskap, där lekfull och skarvig pop möter mystik och konstraster. 
”Jag har länge längtar efter att få spela live igen, och dela med mig av mina berättelser och tankar genom musik och storytelling där min egen röst får ta plats. Kan inte tänka mig en bättre plats att starta på än på RumEtt i Helsingborg, där allting började en gång för längesen.”

Lyssna på Dani

Sticky Heat
Sticky Heat är ett relativt nystartat band från Helsingborg med rötter i funk samt klassisk och modern rock. Bandet består av Alfred Sanfridsson, Leonard Furby, Sante Larsson, Amanda Sandin.

Lyssna på Sticky Heat

21 november

Ödemarken – terrorjazz from Sweden
Skivaktuella Ödemarken är ett instrumentalband från Skåne. Med influenser från jazz, psykedelia och postrock beskriver de sig själva som Terrorjazz.
Bandet består av
Bart Traczykowski – kontrabas
David Berndtsson – trummor & slagverk
Thomas Augustsson – gitarr & moog

Lyssna på Ödemarken

Convoluted
Convoluted lirar musik som är en blandning av metal och grunge med lite inslag av rap.
Bandet består av
Viktor Brus Stelhof, sång
Stefan Stajkovic, gitarr
Isac De La Mau, bas
John Hammarström, trummor

Lyssna på Convoluted
Kolla in Convoluted

28 november

Slugger
Slugger har gästat RumEtt vid ett flera gånger tidigare och på allmän begäran kommer de nu tillbaks.
Slugger är ett projekt som drivs av ABF i Helsingborg för alla som vill spela musik i band och har en funktionsnedsättning. Under paraplynamnet Slugger spelar två olika grupper, båda under ledning av Niclas Kåse. Slugger utlovar svängiga hits, allsång och en fantastisk stämning.

Lämna en kommentar