Nu är det jul igen…

Fideli Österström

Vare sig man tycker om den största högtiden på året eller inte så börjar den att närma sig med stormsteg. Julafton är en dryg månad bort och ännu närmre är Jul på Fredriksdal, den klassiska julmarknaden som har allt du kan önska dig. Och det bästa av allt är att den endast är en kort promenad från Helsingborgs stadskärna och att du som Kulturkortare går in helt gratis.

Jul på Fredriksdal är en tradition som funnits så länge många helsingborgare kan minnas. Marknaden är ett mecka för julälskaren som vill komma i stämning och en mysig plats att ta med barnen till som önskar lämna över sin önskelista till tomten. Julstjärnor, hyacinter och juleljus trängs bland granris, tomtar, korvar och andra delikatesser som hör högtiden till.

Nytt för i år är Strömgrändsgårdens musikscen och äppelbar och att du kommer att kunna äta rårakor med julig topping för att fylla på med energi mellan alla aktiviteter på området. Kika gärna lite extra på alla juldekorationer som finns utomhus när du strosar omkring. När du kommer till Herrgården finns det mycket att upptäcka i ljus- och pyntningsväg, både utom- och inomhus. Förutom allt nyss nämnda har man i år fokuserat på att du som besökare ska kunna göra dina egna julklappar. Ge exempelvis bort fina apelsiner med väldoftande kryddor i eller gör en äppelmatare till fåglarna. Om du önskar slå in dina julklappar erbjuder Fredriksdal återvunnet material att gömma dina klappar i. En härlig kontrast mot allt det nya under julen.

Ja, som du hör finns det mycket på Fredriksdal museer och trädgårdar att se och upptäcka under julmarknaden som är i dagarna tre under helgen som avslutas med andra advent. Om ditt Kulturkort snart går ut kommer vi att finnas på plats för att hjälpa dig med att förnya det, eller varför inte köpa ett som julklapp till någon du håller kär?

Vad: Jul på Fredriksdal, hela programmet.
När: 6-8 december
Tid: Fredag 13.00-19.00, lördag-söndag 11.00-18.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Fri entré med Kulturkortet och för barn och unga upp till och med 18 år, ordinarie entré 120 kronor.

Lämna en kommentar