Ny fotoutställning på Sofiero med besökarnas bilder

PS
Paul Svensson

Är det bara professionella fotografer som får sina bilder utställda? Nej, det är det inte och i september visar Sofiero upp ett urval av besökarnas bilder i en helt ny utställning i det kungliga vinhuset. Med kulturkortet går du förstås in med fri entré och kan spana in bilderna hur många gånger som helst.

Utställningen, som visas från 5 till och med 20 september, består av 60 fotografier tagna av besökare på Sofiero under vår- och sommarsäsongen. Räkna med vackra blomstermotiv, gröna gräsmattor och magiska naturbilder där ljuset spelar en stor roll. Temat för utställningen är nya upptäckter varje gång och det är verkligen passande. I naturen händer det alltid något spännande och det är sällan man är med om samma upplevelser två gånger.

Utställningen är ett samarbete med Helsingborgs fotoklubb och Höganäs fotoklubb. På Sofiero finns det mängder av intressanta motiv och man har motiverat fotograferna att tänka annorlunda och hitta de där unika platserna i parken. Det kan vara bilder tagna med morgondis på marken, detaljbilder från ett särskilt konstverk eller på en fjäril som pysslar med något hemligt.

Utställningen mynnar även ut i en tävling där det ska koras två vinnare i två kategorier: barn/ungdom och vuxna. En jury bestående av medlemmar från fotoklubbarna kommer att utse två vinnare. Men även besökare kommer att ha något att säga till om och rösta fram just sina favoritmotiv på plats. Torsdag 20 september presenteras vinnarna på sofiero.se och på Sofieros sociala medier.

Utställningen är en del av årets uppmärksammande av Kronprinsessan Margareta. Kronprinsessan Margareta var en pionjär i Sverige inom färgfotografering och en av landet första kvinnliga fotografer som tog bilder med färg.

Vad: Fotoutställning i Vinhuset
När: 5-20 september
Var: Sofiero
Pris: Fri entré med Kulturkortet, ordinarie entré 120 kronor

Foto:
Johanna Kärnstrand

Lämna en kommentar