Ny utställning på Råå museum för fiske och sjöfart

Fideli Österström

Du har väl inte missat att vi har ett samarbete med Råå museum för fiske och sjöfart? Museet hittar du strax söder om Helsingborg. Här finns föremål som sjömän och fiskare har samlat sedan början av 1900-talet. Museet har växt under åren och i dag har samlingen hela 750 kvadratmeter till sitt förfogande. Vilket är bra för alla, men mest för dig med Kulturkortet som har 30 procent rabatt på entrépriset.

Våren är här och det betyder, förutom varmare väder och att naturen börjar vakna till liv, att Råå museum för fiske och sjöfart har öppnat för säsongen. Notera 1 maj i kalendern, för då öppnar även årets nya utställning, Konstnärer i Maja Sjöströms fotspår, på museet. Den begåvade textilkonstnären Maja Sjöström, som bland annat har tagit fram möbeltyger till både Hallwylska palatset och Grand Hôtel i Stockholm, drev även Blå Boden på Råå tillsammans med sina systrar. Nu visas verk av hennes sju kusinbarnbarn, som alla är eller har varit verksamma som konstnärer. Det blir en mångsidig konstutställning som pågår under hela sommaren. Utställningen produceras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborgs stad. Läs mer här.

Förutom utställningen Konstnärer i Maja Sjöströms fotspår finns den stående utställningen Vandra i en levande miljö på museet. Utställningen skildrar hur Råå Läge såg ut under tiden då det lilla samhället var uppbyggt kring fiske och sjöfart. Följ med på en inspirerande resa bakåt i tiden där du får lära dig mer om såväl hantverk som båtmotorer och fiskeredskap från förr.

Vad: Råå museum för fiske och sjöfart
När: raamuseum.se för aktuella öppettider
Var: Råå museum för fiske och sjöfart, Museiplanen 1, Råå
Pris: 50 kronor med Kulturkortet, ordinarie pris 75 kr. Fri entré för barn och unga till och med 18 år.

Lämna en kommentar