Nya biofilmer på Röda kvarn i oktober

PS
Paul Svensson

Nu är hösten här på riktigt och då är vi extra glada för att vi får fin rabatt med kulturkortet på biografen Röda kvarn i Helsingborg. I oktober visas åtta nya filmer och det blandas friskt med komedi, äventyr, drama och animerat för de yngsta besökarna.

När det kommer till filmer som bara visas på särskilda datum måste vi berätta om Dumpad. Den här svenska kortfilmen är en komedi som säkerligen många kan relatera till där ute, de olika stadierna man går igenom när ens förhållande helt plötsligt tar slut. Dumpad är producerad med hjälp av stöd från BoostHbg och Helsingborgs kulturnämnd. Visas endast 7 och 15 oktober klockan 17.00. Fri entré för alla, kortfilmen är endast tio minuter.

För de yngre biobesökarna blir det inte mindre än tre olika filmer den här månaden, varav Shooms otroliga resa är för de allra yngsta. Den animerade filmen handlar om en liten uggla som ramlar ur sitt bo och sedan måste bege sig ut på ett äventyr för att hitta sin förlorade familj. Den här filmen hör till kategorin knattefilm och är endast 34 minuter lång inklusive förfilmen. Med kulturkortet betalar du endast 45 kronor för en biljett. För barn visas också den tecknade filmen Pat & Mat har ett nytt hus samt Rymdresan med bland annat Robert Gustafsson i huvudrollen.

Oktobers betyder också premiär för Sofia Coppolas nya film, On the Rocks. I huvudrollerna ser vi Bill Murray, Jenny Slate och Marlon Wayans. Härlig dialog och humor varvas med livets allvarligheter i ett pulserande New York. Premissen är att en ung mamma börjar få funderingar kring sitt äktenskap och slår sig ihop med sin playboy-pappa (Bill Murray) för att börja skugga sin pappa.

Något mer lättsamt blir det i Armando Iannuccis David Copperfields äventyr och iakttagelser. Dev Patel (Slumdog Milionaire och Lion) spelar föräldralöse David, som upplever allt från fattigdom till överdåd och grymhet samt kärlek. Bland skådespelarna hittar vi en rad andra stora namn som Tilda Swinton, Hugh Laurie, Peter Capaldi, Ben Wishaw och Gwendoline Christie. Drama möter komedi i en visuellt färgsprakande film efter Charles Dickens klassiska berättelse.

Och om vi fortsätter på temat klassiska berättelser går Wendy upp på bioduken i oktober. Den här filmen bygger på samma historia som Peter Pan, men i en mer modern tappning. Här får vi följa med Wendy och hennes bröder på en magisk resa till en ö där tiden inte existerar och där barn förblir barn i all evighet. För regin står Ben Zeitlin, som också gjort det hyllade magiska äventyret Beasts of the Southern Wild (2012).

Något tyngre blir det då i Adam, som är Marockos Oscars-bidrag till årets bästa film. Kritiker över hela världen har hyllat filmen och skriver att den är en vacker karaktärsdriven liten juvel. Historien handlar om änkan Alba som drivet ett bageri för att försöka sig själv och sin dotter. Den daglig kampen för att överleva har dock gjort henne hård och hon har stängt av sina känslor. När det en dag plötsligt knackar på dörren och en ensam, höggravid kvinna står där utanför väcks något till liv inom den hårda kvinna med det lilla bageriet.

Under oktober visas även Papicha, Marie Curie, The Audition och Min pappa Marianne. Vill du läsa mer om dessa filmer rekommenderar vi vår artikel om filmutbudet på Röda kvarn i september.

Röda kvarn har förstås vidtagit en hel del säkerhetsåtgärder för att ditt biobesök ska bli så bra och tryggt som möjligt. Antalet platser är kraftigt reducerat och man har bara öppet fyra dagar i veckan. Biljetter köper du helst online via webbplatsen eller på plats. På biorodakvarn.se kan du spana in det kompletta programmet som gäller i oktober.

Vad: Filmer på Röda kvarn
När: September
Var: Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: Med kulturkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris, tio kronor på barnfilmer och fem kronor på knattebio

Lämna en kommentar