Nya filmer på Röda Kvarn i april

PS
Paul Svensson

April är en härlig månad för alla som älskar film på bio. I slutet av månaden visar Röda Kvarn flera nya storfilmer och även en klassisk rymdsaga som fyller 40 år. Med Kulturkortet får du fin rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket kommer laddat med rabatter på biobiljetterna och en massa annat gott.

Vi inleder med filmen Andra människors barn, som har premiär 21 april. Det här franska dramat har hyllats och kallats djupt personligt och rörande. Handlingen kretsar kring huvudpersonen Rachel och hennes liv som barnlös fyrtioårig kvinna. När hon träffar kärleken i en ensamstående pappa får hon starka känslor för honom och moderskänslor för hans dotter. Manuset är skrivet av franska Rebecca Zlotowski.
Den här helgen är det även premiär för den animerade filmen Victor och Josefine – resan till Snackistan. Filmen handlar om den store björnen Victor och den lilla musen Josefin. Tillsammans måste de lösa gåtan om varför all musik har bannlysts från Snackistan. Filmen visas helgen 21–22 april.

Från Medelhavet till en galax lång, långt borta
Veckan senare, fredag 28 april, är det premiär för inte mindre än fyra filmer. Eller rättare sagt, tre helt nya filmer och en sann klassiker. I Beau is afraid storspelar Hollywoodstjärnan Joaquin Phoenix. Här får vi möta Beau, en neurotisk man som efter en bilolycka hamnar i klorna på ett minst sagt märkligt par. Filmen är en kombination av äventyr, drama och komedi
Från väst till Medelhavet i Medelhavsfeber. Den här filmen är regisserad och skriven av Maha Haj och handlar om en deprimerad man som drömmer om att bli en författare. Livet tycks dock mest vara pest och pina för honom och det är inte förrän en småkriminell granne flyttar in i samma hus som livet tar en ny vändning.
Den här fredagen tar vi oss också an Alexander Dumas historiska De tre musketörerna. I det här storslagna franska äventyret är det D’Artagnan som står i fokus. Filmen utspelar sig år 1627 och är något mörkare än vad vi är vana vid när det kommer till de tre musketörerna.
Och på tal om klassiker. Fredag 28 april samt lördag 29 och 30 april visas George Lucas Star Wars: Return of the Jedi. Trots att det är fyrtio år sedan filmen hade premiär för första gången är Star Wars större än någonsin. Passa på att uppleva en riktigt bra Star Wars-film på bio.

Billigare biobesök
För att få rabatt på biofilmer på Röda Kvarn måste du ha ett Röda Kvarns filmkort. Med Kulturkortet får du fin rabatt på det kortet som i sin tur ger dig rabatt på dina biobesök. På biorodakvarn.se kan du läsa mer om vad som gäller och även spana in aktuella filmvisningar och kommande premiärer.

Vad: på bio på Röda Kvarn
När: april 2023
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet betalar du endast 100 kronor för Röda Kvarns filmkort (ordinarie pris är 180 kronor)