Nya filmer på Röda Kvarn i februari

PS
Paul Svensson

Februari är en bra månad för alla som älskar Helsingborgs äldsta biograf. Flera nya filmer har premiär och 9 februari försvinner dessutom pandemirestriktionerna. Det betyder att alla som vill kan gå på bio igen och njuta både av popcorn och den magiska filmupplevelsen i biomörkret. Årets kortaste månad levererar allt från historiska mord på Nilen till perfekt kärlek och Alfons Åberg lär sig att knyta. Med Kulturkortet har du alltid fin rabatt på biobesöket på Röda Kvarn.

I skrivande stund har månadens första film premiär. Den heter Parallella mödrar och har fått fint bemötande i Europa. För regin står Pedro Almodóvar och i huvudrollen storspelar Penélope Cruz som nybliven mamma i denna fängslande historia om moderskärlekens kraft.

Alla tyska kvinnor gillar inte rosor och tända ljus
Veckan senare går ytterligare tre filmer upp på bioduken fredag 11 september. Här blir det blandad kompott och genrehoppande med Döden på Nilen, Drömmannen och Kupé nr. 6.
Döden på Nilen är ett påkostat Hollywood-alster och bygger på den spännande boken av Agatha Christie. Kenneth Branagh spelar huvudrollen som Hercule Poirot och har även regisserat filmen. I övriga roller ser vi flera stora stjärnor som Gal Galot, Annette Benning, Ali Fazal, Armie Hammer och Sophie Okonedo.
Drömmannen är en tragikomisk kärlekshistoria om den perfekta tyska mannen. Problemet är bara att mannen i fråga är en robot och att han hamnar hos en kvinna vars bild av den perfekta mannen inte stämmer överens med 93 procent av alla tyska kvinnor.
Hoppa på tåget till Murmansk tillsammans med Irini i Kupé nr. 6. Här möter hon en smått märklig, vodkadrickande ryss som inte är särskilt talför. Längs resan händer både det ena och andra och vad som börjar ganska dystert blommar snart ut i en varm och rolig vänskap som går som tåget.

Oscarsbelönade Alice Vikander
Sju dagar senare väntar ytterligare ett helt gäng nya filmer i biosalongerna. Fredag 18 september blir det premiär för det gripande familjedramat Blue Bayou med Oscarsbelönade Alice Vikander. Kärlek, svek och förlorat hopp står i centrum.
Från den amerikanska södern till ett hektiskt restaurangkök i London. I Boiling Point får biobesökaren uppleva pressen som huvudkocken och hans köksteam ställs inför under en av årets mest hektiska dagar. Boling Point är filmad i en enda lång tagning och har redan blivit kritikerrosad och nominerad till flera priser.
C`mon, C´mon är namnet på Joauin Phoenix nya film. Här får vi följa med när Phoenix tystlåtna karaktär knyter oväntade band med sin verbale systerson Jesse. Trots åldersskillnaden lär sig de båda mycket från varandra.
Från Frankrike kommer dramat Omständigheter. Det handlar om en ung kvinnlig student som försöker genomföra en abort trots att det är olagligt. Filmen utspelar sig i Frankrike 1963 och belyser ett ämne som än i dag är aktuellt i många länder.
För Röda Kvarns yngre besökare står Alfons Åberg för underhållningen i Bara knut, Alfons! Filmen innehåller tre filmer om Alfons Åberg; Bra knyt, Alfons!, Vem spökar, Alfons Åberg? och Kalas, Alfons Åberg! samt Listigt, Alfons Åberg!

Minnets kraft
Kenneth Branagh är aktuellt i ytterligare en film i februari. Stjärnregissören har också gjort Belfast, som har premiär 25 februari. Belfast utspelar sig i Nordirland i slutet av 1960-talet och är en personlig berättelse som handlar om såväl de svåra tiderna som glädje och minnets kraft. I rollerna ser vi bland annat Judi Dench, Jamie Dornan, Ciarán Hinds och Caitriona Balfe.
Månadens andra familjefilm är Muminpappans bravader – en ung mumins äventyr. Här får vi lära oss mer om Muminpappans otroliga liv innan han skaffade familj. Han berättar om många av sina äventyr, det ena mer våghalsigt än det andra.

Alla får gå på bio
Från och med 9 februari är det fritt fram för alla att gå på bio på Röda Kvarn. Då behövs det inte längre något vaccinationsbevis för att se film. Fram till dess är det dock vaccinationsbevis och giltigt legitimation som gäller.
biorodakvarn.se kan du läsa mer om månadens filmer, titta på trailers och hålla dig uppdaterad om vad som händer på Helsingborgs äldsta biograf i februari.

Vad: drama, thrillers, kärlek med mera
När: februari
Var: Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: Med Kulturkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris, tio kronor på barnfilmer och fem kronor på knattebio

Lämna en kommentar