Nya filmupplevelser på Röda kvarn i maj

PS
Paul Svensson

Ny månad betyder nya filmupplevelser på Helsingborgs äldsta biograf. I maj har bland annat First Cow, Children of the Enemy och Den största förbrytelsen premiär och man visar också flera Oscarsbelönade filmer från årets gala. För biografens yngsta besökare visas filmen Maronas fantastiska resa. Som tidigare släpper man endast in åtta personer per salong och med Kulturkortet har du alltid rabatt på ordinarie biljettpris.

Är du på sugen på nya filmupplevelser ska du styra stegen mot Röda kvarn under maj månad. Lördag 8 maj är det premiär för inte mindre än två nya filmer på samma dag. Den första filmen heter First Cow och utspelar sig i det unga USA när landet fortfarande var en vidöppen vildmark. Här får vi följa vänskapen mellan kocken Cookie och den kinesiske invandraren King Lu. Båda söker de lyckan och oväntat nog dyker den upp i form av stulen mjölk från områdets första och enda ko.

Månadens andra nyhet är den svenskproducerade dokumentärfilmen Children of the enemy, i regi av Gorki Glaser-Müller. Dokumentären berättar och visar historien om hur Patricio Galvez bestämmer sig för att åka till ett IS-fångläger i Syrien för att rädda sina sju barnbarn sedan de mist sin mamma Amanda och den svenska regeringen inte agerar för att få hem barnen.

Lördag 15 maj blir det premiär för ytterligare en film på temat krigets fasor. Det hyllade norska dramat, Den största förbrytelsen, utspelar sig i Norge under andra världskriget. Filmen bygger på den sanna historien om familjen Braude och flera andra judiska familjer vars män över 15 år skickades till norska fångläger i november 1942. Den störta förbrytelsen har hyllats i norsk press och gjorde stor succé bland biobesökarna under premiären i hemlandet.

Samma helg kan du också se familjekomedin I kring med morfar. Här möter vi Peter, en helt vanlig sjätteklassare, som tvingas flytta upp på vinden när hans morfar flyttar in i familjens hus och får hans rum. Peter förklarar krig mot sin morfar för att få tillbaka sitt rum, vilket morfar Ed gör allt för att behålla. I rollen som morfar Ed ser vi Robert De Niro och bland övriga skådespelare syns Uma Thurman, Christopher Walken och Jane Seymour.

Röda kvarn visar också de båda Oscarsbelönade filmerna Nomadland och En runda till. Nomadland belönades med inte mindre än sex Oscarsstatyetter, bland annat för bästa film, bästa regi och bästa kvinnliga huvudroll. Den danska filmen En runda till vann pris för bästa internationella film och var även nominerad i kategorin bästa regi.

Ännu en Oscarsnominerad film som visas i maj är The man who sold his skin (6 maj). Filmen handlar om en man som flytt från kriget i Syrien till Libanon och som drömmer om att ta sig vidare till Europa. Han får ett erbjudande från en konstnär som vill ställa ut honom som ett levande konstverk med passet tatuerat på ryggen. Men blir det hans biljett till friheten eller starten på något helt annat?

I maj kör Röda kvarn också vidare på konceptet med klassiska filmer. Håll utkik på biorodakvarn.se för mer information om månadens film och vilka visningstider som gäller. Det samma gäller också för barnfilmen Maronas fantastiska resa samt dokumentärfilmen om sångerskan Billie Holiday.

Röda kvarn har vidtagit en massa viktiga säkerhetsåtgärder för att ditt biobesök ska bli så tryggt som möjligt. Det betyder att det bara finns åtta platser per filmvisning, man utför extra städning på toaletterna, torkar av handtag flera gånger om dagen och kortterminalen hålls säker och ren. Det finns också handsprit i lokalerna. Röda kvarn ber även sina besökare att förköpa biljetter via webbplatsen för att minska den personliga kontakten med personalen samt för att undvika köbildning på plats. Besök gärna biorodakvarn.se för komplett filmutbud, tider och de senaste nyheterna från Helsingborgs äldsta biograf.

Vad: Månadens filmer
När: Maj
Var: Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: Med kulturkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris, tio kronor på barnfilmer och fem kronor på knattebio

Lämna en kommentar