Nya restriktioner från 12 januari

PS
Paul Svensson

Från och med 12 januari gäller nya restriktioner i Sverige för att minska smittspridningen av covid-19. Nu blir det ännu viktigare att undvika miljöer med trängsel och det ställs krav på tio kvadratmeter per person när man besöker bland annat mässor, handelsplatser och platser för kultur. Och som tidigare ska man alltid stanna hemma om man känner sig sjuk eller har symtom som kan vara tecken på sjukdom.

Helsingborgs stad följer och agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Information uppdateras löpande och tillsvidare gäller de allmänna råden. Vill du läsa mer om covid-19 och vad som gäller i Helsingborg kan du göra det här: https://helsingborg.se/nyheter/information-om-coronavirussjukdomen-covid-19/

Här nedan hittar du mer information om vad som gäller på stadens kulturplatser.

Dunkers kulturhus

  • Det kommer att ha finnas ett begränsat antal personer som kan vistas i huset totalt och i utställningshallar och andra ytor. Varje enskild besökare kommer personligen att ha regelmässiga tio kvadratmeter att röra sig på.
  • För konserter, teaterföreställningar och föredrag med fler än 50 besökare kommer ett giltigt vaccinationsbevis att krävas från besökare som är 18 år eller äldre från och med 12 januari. Man inför även en meters avstånd mellan olika sällskap på plats i lokalerna.
  • Vaccinationsbevis skaffar du enklast på covidbevis.se. Det går bra att visa ditt vaccinationsbevis antingen i mobilen eller utskrivet. Observera att negativt covidtest eller tillfrisknandebevis inte är giltiga som bevis.
  • Du behöver inget vaccinationsbevis för att besöka utställningarna. För att du ska känna dig säker kommer instruktioner och information att finnas på plats.
  • Familjerummet Böljan håller stängt tillsvidare.

Fredriksdal museer och trädgårdar
Du behöver inget vaccinationsbevis för att besöka Fredriksdal museer och trädgårdar. Tänk dock på att hålla avstånd till andra besökare. Besök inte Fredriksdal om du känner dig sjuk eller har symtom som kan vara tecken på sjukdom.

Helsingborgs bibliotek
Den dagliga verksamheten på Helsingborgs bibliotek berörs inte av det nya vaccinationsbeviset. Du kan besöka stadens bibliotek även utan vaccinationsbevis, bortsett från öppna arrangemang som till exempel föreläsningar och föreställningar där besökarantalet är fler än 100 personer. Tänk dock på att hålla avstånd till andra besökare. Besök inte Helsingborgs bibliotek om du känner dig sjuk eller har symtom som kan vara tecken på sjukdom.

Helsingborgs konserthus
Från 1 december behöver alla besökare som är 18 år eller äldre visa upp ett giltigt vaccinationsbevis och legitimation för att få ta del av konserthusets evenemang.

Helsingborgs stadsteater
Från 1 december behöver alla besökare som är 18 år eller äldre visa upp ett giltigt vaccinationsbevis och legitimation för att få ta del av teaterns evenemang.

Kärnan
Kärnan har stängt för säsongen och påverkas just nu inte av de nya rekommendationerna.

Sofiero slott och slottsträdgård
Du behöver inget vaccinationsbevis för att besöka Sofiero. De nya direktiven gäller endast allmänna sammankomster inomhus med fler än 100 personer på plats. Tänk dock på att hålla avstånd till andra besökare. Besök inte Sofiero om du känner dig sjuk eller har symtom som kan vara tecken på sjukdom.

Lämna en kommentar