Nyårskrönika – går det att toppa 2022?

PS
Paul Svensson

Stadsexpo i dagarna 35, vild naturprakt i city, framtidens konst, gengångare på scen, den bästa nordiska konsten, Helsingborgs gitarrfestival, Sveriges mesta arkitekt och mycket, mycket mer. Året 2022 levererade fler kulturupplevelser än någonsin i Helsingborg. Går det att toppa 2022?

Tittar vi tillbaka och minns året som gått är det nästan omöjligt att få med alla kulturupplevelser. För 2022 var året då Helsingborgs kulturutbud fullkomligt exploderade. Och konstigt vore det annars med tanke på att sommaren bjöd på H22 City Expo – en stadsfest där kulturen visade vägen i dagarna 35.
Men behöver vi ens syna vartenda arrangemang? Nej, det behöver vi inte. Istället blickar vi tillbaka på det gångna året och kommer ihåg 365 dagar med fantastisk konst, musik från hela världen, tidsresor, teater för små och stora, mystiska vattenvarelser, den vilda naturen i city, sköna pianokonserter, Dunkers kulturhus 20-årskalas, Helsingborgs sjöfartshistoria och hundratals personliga upplevelser. Listan kan göras hur lång som helst.

”Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten mot rymdens norrskenssky och markens snö.”
Ja, det nya året väntar runt hörnet och med det flera nya spännande kulturupplevelser i vår älskade stad. Oavsett om du gillar klassisk musik, historia, föreläsningar, botanik, opera, utställningar, komik, framtidsspaning, teater eller något helt annat kommer 2023 med all säkerhet att leverera. För det är något vi kan räkna med i en stad som Helsingborg. Här frodas kulturen och växer sig allt större år efter år.

Ett stort tack för 2022 och med det sagt önskar vi också ett riktigt gott nytt år!