Nygräddad rabatt på anrik restaurang med vackra vyer

GS
Göran Svensson

En fin utsikt när du mumsar våfflor och dricker kaffe på en anrik plats där historiens vingslag osar 1700-tal är väl inte fel? Lägg till en rabatt på det och det smakar säkert ännu godare. Från nu kan du njuta av vyn från Möllebacken och samtidigt få rabatt på ditt köp när du visar upp ditt medhavda kulturkort eftersom vi inlett ett samarbete med de nya ägarna på backen uppe på Landborgspromenaden. Det här gäller från nu, så det finns inga ursäkter alls att inte besöka den kulturarvförklarade gården längre.

Det kan vara en av Helsingborgs vackraste platser. Utsikt över slänten ner mot en fin innergård och över takåsarna med Helsingör i horisonten är rasande gemytlig. Möllebacken restaurang och café uppe på backen vid gamla Nicolaiskolan i direkt anslutning till Vittra förskola är en historisk plats och har funnits sedan 1912 då Våffelbruket startade. ”Stubbamöllan”, den mindre ”Klockarestugan” och den större ”Holmagården” är alla byggnader från nordvästra Skånes 1700-tal men flyttades hit vid 1900-talets början.
Sedan i september har syskonen Huso och Zećira Mušović, som är landslagsmålvakt i fotboll och till vardags spelar i FC Rosengård, drivit cafét och restaurangen uppe på krönet.
– Vårt mål är att lyfta stället ytterligare, vilket vi förstår att våra gäster verkligen tycker vi har lyckats med, och öppna upp det så att fler för får chansen att besöka en av Helsingborgs absolut vackraste platser. Vi är en hel stor familj som står bakom hela projektet, med vår syster Zecira Mušović som ansikte utåt. Vi vill självklart laga god mat och fortsätta våffeltraditionen, samt leverera hjärtlig och genuin service, säger brodern Huso.

En säker (målvakts)räddning: 10% rabatt med kulturkortet
Med syster Zećira väl på plats efter ett träningspass i Malmö med klubblaget inför nästa match mot Eskilstuna i morgon krävs det en sportfråga: hur känns det?
– Det känns bara fint. Nu är jag inte på plats så ofta så jag har ett mer utifrån-perspektiv på det men jag gillar platsen och tycker vi har lyckats få till det väldigt bra på så här kort tid. Corona har ju varit besvärlig men det börjar bli bättre , säger Zećira.

Från och med idag kan du med ett kulturkort på fickan – eller i mobilen – få rabatt på din fika eller mat. 10 procent på den totala notan. Däremot får du vackert betala eventuella starkare drycker själv. Men det är inte fy skam ändå, du får utsikt och fantastiska våfflor – eller andra godsaker – på köpet.

Läs mer:
Om Möllebackens restaurang & café

Här en artikel i Helsingborgs Dagblad från april 2020 för ytterligare lite mer läsning.

Lämna en kommentar