Nypremiär för filmklassiker på Kvarnen

HW
Henrik Wilhelmsson

När höstrusket lägger sig över oss som en filt gör Röda Kvarn det enda rätta: de visar klassikerna som aldrig blir för gamla för att ses. Chaplin-filmer återuppstår på bioduken och så gör även Den blå filmen, Den röda filmen och Den vita filmen av regissören Krzysztof Kieślowski. Riktiga pärlor alltså! Som vanligt under rabatterade former för dig med Kulturkort. Totalt visas sex klassiska filmer i höst, se nedan för datum och tider. Du har 20 kronors rabatt på enskilda filmer med Kulturkortet. Du kan också köpa ett paketerbjudande. Se längst ner.

Tre Chaplin-filmerDet var över 15 år sedan någon av Chaplins filmer gick på bio i Sverige sist och nu gör filmerna ett kärt återbesök på Röda Kvarns duk.   Chaplin är alltid aktuell och uppskattas av både vuxna och barn.  Först ut i klassikerserien är Chaplins Moderna Tider. 1998 utsågs Moderna Tider till en av de 100 bästa amerikanska filmerna någonsin av det amerikanska filminstitutet. Filmen firar 80 år i år! Tre Kieślowski-filmer I år hyllas även den polske regissören Krzysztof Kieślowski över hela världen då det är 20 år sedan hans dödsdag. Den blå filmen, Den röda filmen och Den vita filmen får nypremiär. De tre filmerna är baserade på Trikolorens färger och löst på den franska revolutionens motto Frihet, jämlikhet och broderskap och som utspelar sig i ett nyligen återförenat Europa och innebar det stora genombrottet för Juliette Binoche och Julie Delpy.

Datum för höstens klassiker-serie:

Moderna Tider (1936) visas 12 okt kl 18.00

Den blå filmen (1993)   visas 26 okt kl 18.00

Chaplins pojke (1921)  visas 2 nov kl 18.00

Den vita filmen (1994)  visas 16 nov kl 18.00 

Den röda filmen (1994) visas 30 nov kl 18.00

Diktatorn (1940) visas 28 dec kl 18.00

http://fhp.nu/Roda-kvarn1/Kalendarium/Filmer/NONSTOP-TIMELESS/

 

ERBJUDANDE! Timelesspaket Kieslowski  – Vid köp av alla tre filmerna får du 25% rabatt på ordinarie pris Timelesspaket Chaplin  – Vid köp av alla tre filmerna får du 25% rabatt på ordinarie pris